Την απόσυρση των διατάξεων που αφορούν τα ειδικά μισθολόγια ζητά ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ

Συνέντευξη του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) Δημ. Ρώτα στο ArmyNow.Net και στην δημοσιογράφο Ιωάννα Ηλιάδη, σχετικά με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε και περιλαμβάνει διατάξεις για τα ειδικά μισθολόγια.

Κύρια Σημεία:
  • Θα πρέπει να αποσυρθεί η διάταξη που αφορά τα ειδικά μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
  • Θα πρέπει να επιστραφεί πρώτα το 50% της διαφοράς από την δικαστική δικαίωση που ήρθε μέσω Συμβουλίου Επικρατείας και σε δεύτερο χρόνο να συζητήσουμε εάν υπάρχει λόγος για δημιουργία νέου ειδικού μισθολογίου.
  • Επίσης θα πρέπει να αξιολογηθεί ποιοι θα πρέπει να παίρνουν το επίδομα παραμεθορίου, και να υπάρξει πρόβλεψη για την υπερωριακή εργασία.
  • Το πρόβλημα με το επίδομα παραμεθορίου, είναι ότι περικόπτονται κάποιες περιοχές που το έπαιρναν ήδη, ενώ σε άλλες περιπτώσεις το παίρνουν οι συνάδελφοι της ΠΑ και δεν το παίρνουν οι συνάδελφοι του Στρατού Ξηράς.
  • Επίσης σε άλλες περιπτώσεις προβλέπεται να δίνεται επίδομα στους δημόσιους υπαλλήλους που υπηρετούν σε κάποιο νομό, αλλά δεν προβλέπεται για τους στρατιωτικούς.
  • Η άποψη της ΠΟΜΕΝΣ είναι ότι οι εργαζόμενοι στις ΕΔ θα πρέπει να αποζημιώνονται για την τυχόν υπερωριακή εργασία. Δηλαδή δεν μπορεί ένας εργαζόμενος να δουλεύει 12 ώρες και να αποζημιώνεται για τις 8.
  • Συνεπώς θα πρέπει να υπάρχει μια πρόβλεψη για αποζημίωση της υπερωριακής εργασίας όχι με τη μορφή επιδόματος, αλλά με τη μορφή της αποζημίωσης για τις ώρες που εργάζεται πραγματικά.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά