Επιστολή διαμαρτυρίας των δημάρχων του Έβρου: Ανακαλέστε την απαράδεκτη απόφαση κλεισίματος των Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων

Το θέμα ανέδειξε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αμέσως το Εvros-news.gr και χαιρόμαστε Πόι οι τέσσερις δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου αντέδρασαν και απέστειλαν κοινή επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ζητώντας την ΑΝΑΚΛΗΣΗ της απόφασης, παραθέτοντας μάλιστα τα επιχειρήματα που αναφέραμε στο δημοσίευμα μας.

Η επιστολή η οποία κοινοποιήθηκε και στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλια, αναφέρει:

“Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Μετά την αιφνίδια απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που έφτασε στις 12.12.2022 στις Στρατιωτικές Μονάδες του Έβρου, τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσαν από το 2018 σε Αλεξανδρούπολη, Καβησσό, Σουφλί και Λαγό Διδυμοτείχου, με την οποία ενημερωθήκαμε ότι αυτά κλείνουν, συνεδριάσαμε οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Σουφλίου και Διδυμοτείχου και σας καταθέτουμε τα εξής:
– Πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή απόφαση με δυσμενείς συνέπειες τόσο στην τοπική κοινωνία και οικονομία όσο και στη διατήρηση του υψηλού αισθήματος ασφαλείας, που έρχεται σε αντιπαράθεση με το μέχρι σήμερα αυξημένο και έκδηλο ενδιαφέρον της Πολιτείας για την ακριτική περιοχή του Έβρου.
– Η παρουσία των νέων στρατιωτών και η συνακόλουθη διαμονή τους στην περιοχή μας, αποτελούσε ανάσα ζωής και τόνωσης του αισθήματος ασφάλειας σε αυτήν την εθνικά ευαίσθητη περιοχή της χώρας.
– Όλοι αυτοί οι νεοσύλλεκτοι με τις εξόδους τόνωναν την τοπική οικονομία όπως επίσης και κατά τις ορκωμοσίες τους εκατοντάδες γονείς έρχονταν στον Έβρο προκειμένου να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους σε αυτήν την τόσο σημαντική στιγμή της ζωής τους, ενισχύοντας με την παρουσία τους την περιοχή μας.
– Όταν επεκτείνονται δομές όπως το Κ.Υ.Τ και ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α στη κοινότητα Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας, στελεχώνονται με πολυάριθμο προσωπικό και ενισχύονται με εξοπλισμό, είναι αδιανόητο το κλείσιμο των Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων.
– Όταν ενισχύονται παρόμοια κέντρα σε περιοχές κοντά στην Αθήνα ή σε πόλεις της Πελοποννήσου και κλείνουν αυτά του Έβρου, ποιο μήνυμα περνάτε στους πολίτες του Έβρου;;
– Ξεχάστηκαν τόσο γρήγορα τα γεγονότα του 2020 στις Καστανιές του Δήμου Ορεστιάδας

Κύριε Υπουργέ,
Γνωρίζοντας το υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας που σας διακρίνει και την άριστη γνώση των συνθηκών της περιοχής μας, σας καλούμε άμεσα:
– Να ανακαλέσετε την απόφαση κλεισίματος των Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων σε Αλεξανδρούπολη, Καβησσό, Σουφλί και Λαγό Διδυμοτείχου.

Έχουμε διαχρονικά απόλυτη εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και μην επιτρέψετε αυτό το λάθος σχεδιασμό.
Ο Έβρος μας δεν αντέχει τέτοια υποβάθμιση.

Με τιμή,

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ζαμπούκης Ιωάννης

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας
Πρόεδρος Π.Ε.Δ Α.Μ.-Θ

Μαυρίδης Βασίλειος

Ο Δήμαρχος Σουφλίου

Καλακίκος Παναγιώτης

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου

Χατζηγιάννογλου Ρωμύλος
Επιστολή διαμαρτυρίας των δημάρχων του Έβρου: Ανακαλέστε την απαράδεκτη απόφαση κλεισίματος των Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων – EVROS NEWS (evros-news.gr)
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά