Πάτρα – ΚΕΤΧ: Έργα 100.000 ευρώ για να ξαναγίνει Κέντρο Νεοσυλλέκτων

 

Αυτό είναι το ποσό που απαιτείται προκειμένου στη Μονάδα να γίνουν τα απαιτούμενα έργα και οι παρεμβάσεις, ώστε να μπορεί να ανοίξει τις πύλες της ξανά και να δεχθεί 1.200 νεοσύλλεκτους το χρόνο.

ΠΑΤΡΑΕντός του 2023, εκτιμάται ότι θα επαναλειτουργήσουν ως Κέντρα Νεοσύλλεκτων Στρατού Ξηράς, βάσει σχεδιασμού του ΓΕΣ, στρατόπεδα ανά την ελληνική επικράτεια. Στη Δυτική Ελλάδα, όπως έγραψε προ ημερών η «Π», δόθηκε το πράσινο φως για το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι, ωστόσο το Κέντρο Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάτρας (ΚΕΤΧ) δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα γιατί δεν πληροί τις προϋποθέσεις, εκτίμηση που διατύπωσε κατά την προ μηνών διερευνητικής μορφής επίσκεψή του στη στρατιωτική μονάδα κλιμάκιο του ΓΕΣ.

Το ΚΕΤΧ, λοιπόν, ετέθη αυτομάτως εκτός διαδικασίας για έναν και μόνο λόγο, και αυτός δεν είναι άλλος από το ότι δεν διαθέτει υποδομές και κτιριακές εγκαταστάσεις προκειμένου να φιλοξενήσει ικανό αριθμό νεοσύλλεκτων. Εκείνο ωστόσο που προκαλεί αίσθηση, κατά πληροφορίες της «Π», είναι το γεγονός πως η Πάτρα μένει εκτός – με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την τοπική οικονομία και την αναβάθμιση του στρατοπέδου – των περιοχών που θα αποκτήσουν μετά από χρόνια και πάλι Κέντρα Νεοσυλλέκτων, εξαιτίας αδυναμίας εξασφάλισης κονδυλίου περίπου 100.000 ευρώ!
Αυτό είναι το ποσό που απαιτείται προκειμένου στη Μονάδα να γίνουν τα απαιτούμενα έργα και οι παρεμβάσεις που αφορούν στις τουαλέτες και στην εγκατάσταση κεντρικού συστήματος θέρμανσης, ώστε να μπορεί να ανοίξει τις πύλες της ξανά και να δεχθεί περίπου 200 νεοσύλλεκτους ανά δίμηνο, ήτοι 1.200 το χρόνο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπ. Εθνικής Αμυνας φέρεται να αδυνατεί να εξασφαλίσει το συγκεκριμένο ποσό, απαξιώνοντας την ιστορία και τον βασικό χαρακτήρα και ρόλο του στρατοπέδου, που είναι η βασική τεχνική εκπαίδευση νεοσύλλεκτων.

«Θετικός» ο γενικός επιθεωρητής Στρατού 

Το θέμα μεταξύ άλλων ετέθη σε γνώση του γενικού επιθεωρητή Στρατού, αντιστράτηγου Νικόλαου Φλάρη, από τον Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΕΘΑ / ΓΕΣ Αχαΐας, κατά την επίσκεψη του στις 15 Δεκεμβρίου, στο ΚΕΤΧ. Ο αντιστράτηγος, φάνηκε να βλέπει «θετικά» το ζήτημα της επναφοράς του στρατοπέδου σε Κέντρο Νεοσύλλεκτων, ωστόσο δεσμεύθηκε να εξετάσει όλα τα θέματα τα οποία και θα συζητηθούν εκτενώς σε επόμενη συνάντηση που θα γίνει με πρωτοβουλία του στην Αθήνα.


Πάτρα - ΚΕΤΧ: Έργα 100.000 ευρώ για να ξαναγίνει Κέντρο Νεοσυλλέκτων | Ειδησεις Πατρα νεα (pelop.gr)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά