Εγκαινιάστηκε το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου ΕκπαίδευσηςΟ Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε χθες Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης (424 ΓΣΝΕ), στη Θεσσαλονίκη, όπου εγκαινίασε το έργο πλήρους ενεργειακής αναβάθμισης της κτηριακής υποδομής του Στρατιωτικού Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Το έργο, το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και χρηματοδοτήθηκε μέσω απορρόφησης και αξιοποίησης κοινοτικών κονδυλίων από το ΕΣΠΑ 2014-2020, θα συμβάλλει καταλυτικά στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του κτηριακού συγκροτήματος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε την άμεση ανταπόκριση και την καταλυτική συμβολή τους σε όλα τα στάδια υλοποίησης του έργου, του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.

Στην ομιλία του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, μεταξύ άλλων επεσήμανε:

«Το συγκεκριμένο έργο, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της Κυβέρνησης ως προς δύο τομείς ζωτικής σημασίας για την ποιότητα ζωής των Ελλήνων πολιτών.

Ο πρώτος τομέας, οι υπηρεσίες Υγείας, που αποτελούν βασικό πυλώνα του κράτους πρόνοιας. Η προσπάθεια για την αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών Υγείας, είναι διαρκής, είναι συστηματική, είναι ολιστική, είναι οριζόντια, ιδίως όταν μιλάμε για τις Ένοπλες Δυνάμεις, το προσωπικό των οποίων εγγυάται την άμυνα και ασφάλεια της χώρας σε μια περίοδο έντονης διεθνούς αστάθειας και μεγάλων εθνικών γεωπολιτικών προκλήσεων. Σε συνδυασμό με το νέο ογκολογικό νοσοκομείο, που θα χτιστεί σε αυτή την περιοχή, το κόστος κατασκευής και εξοπλισμού του οποίου αναμένεται να ξεπεράσει τα διακόσια πενήντα εκατομμύρια ευρώ, αλλά και το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, η παρούσα αναβάθμιση του 424 ΓΣΝΕ αποσκοπεί στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ενός ισχυρού, «υγειονομικού συγκροτήματος», που θα αποτελεί σημείο αναφοράς, όχι απλά για τη Μακεδονία αλλά για το σύνολο των Βαλκανίων. Η Θεσσαλονίκη και συνολικά η Βόρεια Ελλάδα μας δεν αξίζουν και δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο, και αυτό πρέπει να είναι το ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους!

Ο δεύτερος τομέας είναι αυτός της ενέργειας. Η ευρύτερη ελληνική ενεργειακή πολιτική εστιάζει στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα από το στάδιο της παραγωγής έως την τελική χρήση, με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος και συμβολή στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Η επιτυχία έργων όπως το παρόν, που είναι πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα, δείχνει ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση, ενώ τις επόμενες ημέρες υπογράφεται και η σύμβαση για την αναβάθμιση και του 401 ΓΣΝΑ, την ενεργειακή αναβάθμιση, ένα εξίσου σημαντικό έργο στην καρδιά της Αττικής.

Εξαιρετικά επιτυχής η απορρόφηση και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, ύψους άνω των τρεισήμισι εκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του 424 ΓΣΝΕ, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά το όφελος που αποκομίζει η πατρίδα μας από τη θέση όλων αυτών των ετών στον σκληρό πυρήνα της μεγάλης ευρωπαϊκής «οικογένειας», καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια για τη μετάβαση σε μια «πράσινη» οικονομία, βασισμένη πάντα σε μία ορθολογική διαχείριση ενεργειακή.

Συνεχάρη ιδιαίτερα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, για τον καταλυτικό τους ρόλο σε όλα τα στάδια του έργου. Η στενή και αρμονική συνεργασία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μεταξύ της Κυβέρνησης και με τη συνδρομή του Υφυπουργού Εσωτερικών Σταύρου Καλαφάτη, μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση αποδεικνύεται ότι είναι ο θεμέλιος λίθος της προκοπής του τόπου.

Επίσης συνεχάρη όλους όσοι εργαστήκαν για να ολοκληρωθούν οι μελέτες αυτές, να γίνουν οι εντάξεις, μαζί με τις υπηρεσίες του Περιφερειάρχη και διαβεβαίωσε ότι «όσοι βρισκόμαστε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αισθανόμαστε, το λέω παντού, το λέω δημόσια γιατί πραγματικά το εννοώ, ότι συνυπηρετούμε με τα στελέχη μας. Η αξία όταν συνυπηρετείς είναι να είσαι χρήσιμος σε εκείνους και στην κοινωνία».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε Αγιασμός του έργου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης ο οποίος εκπροσώπησε στην τελετή και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και ο Διευθυντής του 424 ΓΣΝΕ Ταξίαρχος (ΥΙ) Γεώργιος Γκούβας.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, οι Διοικητές 1ης Στρατιάς/EU-OHQ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και Γ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, οι Δήμαρχοι Αμπελοκήπων & Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και Παύλου Μελά κ. Δημήτριος Δεμουρτζίδης, καθώς και Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Πολιτικοί Υπάλληλοι του 424 ΓΣΝΕ.

Πριν την έναρξη της τελετής εγκαινίων, από την έδρα του 424 ΓΣΝΕ, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Είναι πολύ σημαντική ημέρα για το 424 ΓΣΝΕ, για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά εάν θέλετε είναι και η επισφράγιση μίας συνεργασίας πάρα πολλών χρόνων με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με το προσωπικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη. Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του 424 ΓΣΝΕ είναι ένα άλλο έργο που έρχεται να καταδείξει την εξαιρετική συνεργασία που έχουν οι Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων με την Περιφέρεια και μοναδικός ο τρόπος που οργανωμένα, συντονισμένα, συγκροτημένα καταθέτουν και ολοκληρώνουν μελέτες για να μπορούμε να απορροφούμε κονδύλια.

Άλλη μία φορά θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη, τον Απόστολο Τζιτζικώστα με τον οποίο η συνεργασία μας δεν είναι σημειακή, είναι οριζόντια, είναι ολιστική, αγαπάει τις Ένοπλες Δυνάμεις, αγαπάει την περιοχή του, αγαπάει καθετί που είναι ελληνικό.

Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:

«Η δική μας δουλειά είναι να είμαστε στο πεδίο, να είμαστε νηφάλιοι, να είμαστε ψύχραιμοι και να ξέρετε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι πανίσχυρες. Η χώρα μας είναι πρωταγωνίστρια. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων, των στελεχών μας, σε κάθε γωνία της Ελλάδας, που κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Και πιστέψτε με, κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη οι Ένοπλες Δυνάμεις θα κάνουν το καθήκον τους. Αυτό είναι ξεκάθαρο προς όλους. Σε συμμάχους, σε φίλους, σε εχθρούς, σε αναθεωρητές. Είμαστε εδώ και είμαστε ισχυροί».Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά