Νέα στολή παραλλαγής και νέες αρβύλες για τον Στρατό Ξηράς
Του Χρήστου Μαζανίτη

Δύο είναι τα σημαντικότερα πράγματα ενός μαχητή στο πεδίο, που θα του εξασφαλίσουν το σημαντικότερο ποσοστό κινήσεων συνεπώς κι επιβίωσης, η φόρμα και η αρβύλα. Η μεν φόρμα θα πρέπει να κρατάει στεγνό και σε σταθερή θερμοκρασία το σώμα επιτρέποντας ταυτόχρονα την ευχέρεια των κινήσεων ενώ η αρβύλα θα πρέπει να παράσχει πλήρη εφαρμογή στο πέλμα ταυτόχρονα με την στεγανότητα και την αποβολή κάθε ιδρώτα που θα μπορούσε να ευνοήσει την δημιουργία μυκήτων.

Το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της συνεχούς μέριμνας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με συγκεκριμένες κατευθύνσεις προωθεί πρωτοβουλίες με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής του. Ειδικά αξιοσημείωτο προς την κατεύθυνση αυτή είναι το γεγονός ότι από τις αρχές του 2021, έχουν δοθεί οδηγίες – κατευθύνσεις – εντολές στο ΓΕΣ για καθιέρωση νέας φόρμας παραλλαγής υψηλών προδιαγραφών (τύπου multicam).
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα το enikos.gr, οι αλλαγές εστιάζουν στην ποιότητα του υφάσματος, την απόχρωση καθώς και τον εργονομικό σχεδιασμό της φόρμας.

Το νέο ύφασμα θα έχει βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά ως προς την αντοχή σε διαφορετικές συνθήκες θερμοκρασίας και νέο διασπαστικό σχέδιο ως προς την γεωμετρία και το χρώμα παραλλαγής.

Παράλληλα έχουν δοθεί από το ΓΕΕΘΑ εντολές και οδηγίες στο ΓΕΣ για νέο τύπο εξάρτησης και νέο τύπο αρβύλου, οι οποίοι θα είναι ενιαίοι για όλα τα στελέχη του Στρατού Ξηράς.

Μάλιστα με τον ίδιο εξοπλισμό έχει σχεδιαστεί να καλυφθούν και οι απαιτήσεις για τις Ειδικές Δυνάμεις.Ο σχεδιασμός προβλέπει την χορήγηση της νέας στολής αρχικά στο προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων κι εν συνεχεία την επέκταση των χορηγήσεων στο όλο το προσωπικό του Στρατού Ξηράς.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης του enikos.gr αναφέρουν ότι αλλάζει και ο τρόπος χορήγησης με νέο για τους επαγγελματίες στο Στρατό Ξηράς. Η στρατιωτική υπόδηση από τα Στρατιωτικά Πρατήρια θα γίνεται με καταβολή πιστωτικής κάρτας.

Όλες οι σχετικές ενέργειες βρίσκονται σε εξέλιξη από το ΓΕΣ. Ήδη, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι διαδικασίες επιλογής της νέας φόρμας παραλλαγής να ολοκληρωθούν ακόμη κι εντός του τρέχοντος έτους με το ΓΕΣ να τρέχει τις διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει άμεσα τις ενέργειες εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρακολουθεί την εξέλιξη, ενημερώνεται και πιέζει για γρήγορα αποτελέσματα.


enikos.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά