Ναυπηγεία Ελευσίνας: Συμφωνία ΟNEX με τον ναυπηγικό κολοσσό FincantieriΟι δύο όμιλοι συμφώνησαν για τη δημιουργία γραμμής κατασκευής & συντήρησης κορβετών, που θα βρίσκεται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, με σημαντικά οφέλη για την εθνική οικονομία και άμυνα.

Οι όμιλοι Fincantieri & Onex υπέγραψαν σήμερα συμφωνία για τη δημιουργία μιας γραμμής κατασκευής κορβετών & βάσης υποστήριξης κύκλου ζωής τους, που θα βρίσκεται στα Ναυπηγεία Onex Naval και Maritime Elefsis. Η τελετή έλαβε χώρα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, παρουσία του Υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του κ. Pierroberto Folgiero Διευθύνοντα Συμβούλου της Fincantieri, κ. Dario Deste General Manager Naval Vessels Division της Fincantieri S.p.A. και του κ. Πάνου Ξενοκώστα Προέδρου & Δ/ντα Συμβούλου της ONEX Shipyards & Technologies Group.

Η συμφωνία παρέχει τους όρους της συνεργασίας για την κατασκευή 2+1 τελευταίας τεχνολογίας και υψηλών προδιαγραφών κορβετών στα Ναυπηγεία Onex Elefsis και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις, βελτιώσεις, τεχνογνωσία & μεταφορά τεχνολογίας, εξοπλισμού, που υπολογίζεται περίπου στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Η Onex Naval and Maritime Elefsis Shipyards, αναμένει τη δημιουργία 2.500 άμεσων και έμμεσων νέων θέσεων εργασίας στη ναυπηγική βιομηχανία.

Η συμφωνία δημιουργεί μια συνεργασία με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Ελληνική οικονομία και άμυνα, ενώ ενισχύει την προοπτική περαιτέρω συνεργασίας των δύο Ομίλων σε μελλοντικά προγράμματα κατασκευής πολεμικών και εμπορικών πλοίων.Ναυπηγεία Ελευσίνας: Συμφωνία ΟNEX με τον ναυπηγικό κολοσσό Fincantieri - 1© Παρέχεται από: Newsbomb.gr

Η Συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής παραγωγής. Η τεχνογνωσία που θα αποκτηθεί μέσα από την συνεργασία ΟΝΕΧ – Fincantieri θα αποτελέσει θα αποτελέσει σημαντικό θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών προϊόντων που θα καλύπτουν τις αμυντικές απαιτήσεις πολλαπλών αγορών, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην αναγέννηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.


Στο πνεύμα της στρατηγικής δέσμευσης της Fincantieri να ενώνει δυνάμεις με το τοπικό βιομηχανικό οικοσύστημα, τον περασμένο Οκτώβριο υπέγραψε σημαντικό αριθμό μνημονίων συνεργασίας με επιλεγμένους δυνητικούς νέους προμηθευτές, βάζοντας τα θεμέλια για τον προσδιορισμό πιθανών μακροπρόθεσμων επιχειρηματικών σχέσεων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fincantieri, κ. Pierroberto Folgiero, δήλωσε: «Η κατασκευαστική στρατηγική μας βασίζεται σε ένα αποδεδειγμένο μοντέλο για την αύξηση της αποτελεσματικότητας του τοπικού εταίρου με μεταφορά τεχνολογίας, αξιοποιώντας συνέργειες και διασυνδέσεις μεταξύ της παραγωγής στην Ιταλία και την Ελλάδα, με μακροπρόθεσμη στρατηγική. Αξιοποιούμε επίσης ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της ιταλικής αμυντικής βιομηχανίας, όπου ένα δίκτυο μικρομεσαίων εταιρειών συνεργάζεται με παγκόσμιες: αυτό ακριβώς θέλουμε να εφαρμόσουμε και στην Ελλάδα για να κάνουμε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας σημείο αναφοράς».

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ONEX κ. Πάνος Ξενοκώστας δήλωσε: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την παγκόσμια ηγέτιδα του κλάδου Fincantieri, σχηματίζοντας μια ισχυρή Αμερικανό-Ιταλό-Ελληνική συμμαχία με βάση την Ελλάδα και τα ναυπηγεία της χώρας. Η σημερινή συμφωνία ανάπτυξης βάσης κατασκευής και υποστήριξης της γραμμής παραγωγής των υπερσύγχρονων κορβέτων τύπου Doha, είναι μόνο η αρχή. Η μεταφορά τεχνογνωσίας και η εκπαίδευση εργαζομένων, τεχνιτών, στελεχών των Ναυπηγείων Ελευσίνας από τη Fincantieri είναι μια εθνικής σημασίας παρακαταθήκη. Αφορά πολλά περισσότερα από την αναβίωση της ναυπηγικής βιομηχανίας. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε έναν περιφερειακό κόμβο κατασκευής και υποστήριξης αμυντικών πλατφόρμων. Η δέσμευση και των δύο εταιριών έχει στο επίκεντρο το ελληνικό πολεμικό ναυτικό και τους συμμαχικούς στόλους της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου φυσικά του Αμερικανικού».

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά