ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Για πρώτη φορά το διασωθέν Ευαγγέλιο του 1943 στον τόπο της εκτέλεσης

 

Το Ιερό Ευαγγέλιο που το 1943 βγήκε αλώβητο από την Εκκλησία των Καλαβρύτων που καιγόταν και φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων, για πρώτη φορά, βγήκε από την προθήκη όπου φυλάσσεται και τοποθετήθηκε στο κέντρο του Ναού κατά την Επιμνημόσυνη Δέηση και τέθηκε επικεφαλής της πομπής προς τον τόπο της εκτέλεσης, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Το Ιερό Ευαγγέλιο, που βγήκε αλώβητο από τις στάχτες, όπως η αιματοβαμμένη Ιερά Σύνοψη, που είχε μαζί του ο τότε εφημέριος π. Παναγιώτης Δημόπουλος (Παπακαλός), ο οποίος εκτελέσθηκε μαζί με το πλήθος στο Λόφο του Καπή, αλλά και το σταματημένο ρολόι στο καμπαναριό της Εκκλησίας μαζί με το δάπεδο του Ναού, που έχουν μείνει τα σημάδια της φωτιάς και πρόσφατα αποκαλύφθηκαν, είναι ζωντανοί μάρτυρες τις φρικιαστικής εκείνης μέρας.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά