Μειώθηκε το ΒΟΕΑ του ΜΤΣ
Όπως αναφέρει ο Βασίλης Νικολόπουλος:

Δυστυχώς θα στεναχωρήσω κάποιους με αφορμή την ΚΥΑ με Αρ. Φύλλου 6694/ τευχ. Β'/ 23 Δεκ. 2022, που μόλις δημοσιεύθηκε και μειώνει το ΒΟΕΑ του ΜΤΣ, των παιδιών που οι γονείς τους είναι απόστρατοι! Σε μερικές περιπτώσεις η μείωση του ποσού του ΒΟΕΑ μπορεί να φθάσει σχεδόν 50%! Μια απαράδεκτη και στοχευμένη ενέργεια που πλήττει ευθέως τους αποστράτους, ειδικά τα δεύτερα ή τρίτα παιδιά τους, ανάλογα του πότε γεννήθηκαν!! Μάλιστα η διατύπωση είναι τέτοια, που πρέπει να είσαι "ψιλιασμένος" για να την καταλάβεις. Προβλέπει ".....Ειδικά για τα τέκνα που υποβάλλουν αίτηση χορήγησης του βοηθήματος από 01-01-2023 και έπειτα, οι μήνες ασφάλισης που διανύθηκαν εντός του χρονικού διαστήματος καταβολής του μερίσματος, λογίζονται στο ήμισυ, στρογγυλοποιημένοι στην επόμενη ακέραια μονάδα».
Με απλά λόγια, όταν δημιουργείται το δικαίωμα για το παιδί στην ηλικία των 25 ετών για απόδοση του ΒΟΕΑ, εφόσον ο γονέας είναι εν αποστρατεία, για τον υπολογισμό του ΒΟΕΑ, θα αφαιρούνται τα μισά έτη από αυτά που βρίσκεται σε αποστρατεία, ενώ έχει καταβάλει ΟΛΕΣ τις προβλεπόμενες εισφορές. Παράδειγμα: Συμπληρώνονται τα 25 έτη ηλικίας του παιδιού και ταυτόχρονα 25 έτη κρατήσεων ΒΟΕΑ του γονέα για το παιδί του. Εάν ο γονέας έχει καταβάλει κράτηση για ΒΟΕΑ 11 έτη ως εν ενεργεία και 14 έτη ως εν αποστρατεία, το ΒΟΕΑ θα υπολογισθεί για 18 έτη (11+7=18)! Αυτό έχει ως συνέπεια νέα σημαντική μείωση του ΒΟΕΑ. Το θέμα το ανακάλυψα τέλος Νοε, διαβάζοντας μια εισήγηση του ΜΤΣ για άλλο θέμα, όπου "κάποιος" μάλιστα εκθίαζε την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του ΒΟΕΑ ως επίτευγμα προς όφελος του ΜΤΣ! Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι το ΜΤΣ δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός, αλλά λειτουργεί προς όφελος και ενίσχυση των μερισματούχων (αποστράτων). Ήδη η ΕΑΑΣ έστειλε μια εμπεριστατωμένη επιστολή στον ΥΕΘΑ με κοινοποίηση σε όλους τους εμπλεκόμενους. Μετά τη δημοσίευση πλέον της απόφασης και η ΠΟΣ θα εκδηλώσει σειρά ενεργειών. Μια ΚΥΑ που πρέπει να ανακληθεί. Υπάρχουν άλλες λύσεις, αν χρειάζονται και όχι η εύκολη λύση των περικοπών και μάλιστα πάλι σε αποστράτους. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δικαιούχοι που δεν έχουν καταθέσει αίτηση για ΒΟΕΑ τρεξτε πριν τις 31/12/2022 !!


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά