Την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας , στα Χανιά, επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός επιθεώρησε αεροσκάφη τύπου VIPER και F-16 ενώ ενημερώθηκε για την αποστολή, την οργάνωση και ετοιμότητα της Πτέρυγας Μάχης, την αναβάθμιση των αεροσκαφών και τη μεγαλύτερη ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων .

mitsotakis-1.jpeg
Στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στα Χανιά ο Κυριάκος ΜητσοτάκηςΓραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

«Είναι μία σημαντική αναβάθμιση για την Πολεμική Αεροπορία, πολύ σημαντικό πρόγραμμα που σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες επενδύσεις που έχουμε κάνει, νομίζω ότι μας δίνουμε μια μακροχρόνια σιγουριά ότι έχουμε την αποτρεπτική μας σε τέτοιο βαθμό που να μην αισθανόμαστε απειλές από κανέναν», τόνισε. ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδική μνεία έκανε ο Πρωθυπουργός στους πιλότους, αλλά και σε όλο το προσωπικό που χειρίζεται τα αεροσκάφη:

«Και βέβαια να τονίσω και το γεγονός ότι δεν είναι μόνο τα αεροσκάφη αλλά είναι και οι χειριστές και οι τεχνικοί που τα κρατάνε στον αέρα. Και γι' αυτό και επιμένω ότι όσο κι αν στηρίζουμε από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου τις υποδομές, άλλο τόσο μπορεί να στηρίζουμε και τους ανθρώπους. Νομίζω ότι το γνωρίζετε καλά».

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την 343 Μοίρα, όπου τον υποδέχτηκαν οι πιλότοι και του προσέφεραν αναμνησιακά δώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με το προσωπικό και αντάλλαξε ευχές ενόψει της νέας χρονιάς, ευχαριστώντας για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας επισκέφτηκε ο Μητσοτάκης - CNN.gr