Hλεκτρονική εφαρμογή για το «Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας»









Μια πολύ ενδιαφέρουσα ηλεκτρονική εφαρμογή για το «Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας» δημιουργήθηκε από την ιστοσελίδα «Γαλανόλευκα Φτερά» του κ. Ηλία Απατσίδη.
Η εφαρμογή είναι δωρεάν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εικονική ξενάγηση ή κατά τη διάρκεια φυσικής επίσκεψης, παρέχοντας πληροφορίες για τα αεροπορικά εκθέματα του Μουσείου.


Στην εφαρμογή θα βρείτε στοιχεία για τα αεροσκάφη, φωτογραφίες, βίντεο, παρουσίαση των υπόλοιπων εκθεμάτων και πολλά ακόμη. Επιπλέον μπορείτε να διαβάσετε τη «Συνοπτική Ιστορία του Αεροδρομίου Τατοΐου» γραμμένη από τον Δημήτριο Βογιατζή, Δρ. Ιστορικός Μουσείου ΠΑ, ΜΑ, Phd.
Για την υλοποίηση της εφαρμογής χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό από την Πολεμική Αεροπορία (www.haf.gr) και άλλες ελεύθερες πηγές. Εξαιρετικά σημαντική, υπήρξε η συνεισφορά της βιβλιογραφίας / αρθρογραφίας του ερευνητή Θέμη Βρανά, καθώς και η προσωπική πληροφόρηση σχετικά με συγκεκριμένα αεροσκάφη.
Η εφαρμογή περιέχει συγκεκριμένα:
α. Λεπτομερή περιήγηση στα Αεροπορικά Εκθέματα του Μουσείου με παρουσίαση αεροσκαφών εντός του Υποστέγου ΛΕΡΟΣ
β. παρουσίαση Εξοπλισμού – Οπλισμού Αεροσκαφών και Οπλισμού Εδάφους, Αεροπορική Κληρονομιά – Κειμήλια
γ. Στο Μουσείο υπάρχει μια ενδιαφέρουσα συλλογή αντικειμένων που καλύπτει πολλές σημαντικές χρονικές περιόδους της ελληνικής αεροπορικής ιστορίας. Ξεκινώντας από τον Α΄ΠΠ, τη Μικρασιατική Εκστρατεία, τον Β΄ΠΠ και φτάνοντας μέχρι το σήμερα.
δ. Βόρεια του Υποστέγου ΛΕΡΟΣ, τα εκθέματα αντιπροσωπεύουν την περίοδο 1950-1975 και αποτελούνται από αεροσκάφη μεταφορικά, εκπαιδευτικά, μαχητικά/βομβαρδιστικά, ελικόπτερα, αντιαεροπορικά βλήματα καθώς και οχήματα που εντάχτηκαν στη δύναμη της ΠΑ την προαναφερθείσα περίοδο.
ε. Νότια του Υποστέγου ΛΕΡΟΣ εκτίθενται αεροσκάφη της δεκαετίας 1965-1975 και αποτέλεσαν τα δεύτερης γενιάς μαχητικά/βομβαρδιστικά της ΠΑ.
στ. Εκτός των κύριων εκθεμάτων που κατά περιόδους υποβάλλονται σε συντήρηση, το Μουσείο διαθέτει επιπλέον σπάνια και ιστορικά αεροσκάφη που προσωρινά είναι απρόσιτα για το κοινό. Πρόκειται για αεροσκάφη σε αποθήκευση ή σε διαδικασία αποκατάστασης, με σκοπό την μελλοντική τους έκθεση στο Μουσείο ή σε άλλη μονάδα της ΠΑ.
Τα θερμά μας συγχαρητήρια στο δημιουργό της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής εφαρμογής και σε όσους βέβαια βοήθησαν στην υλοποίησή της.

Εδώ θα βρείτε αναλυτικά την εφαρμογή: https://eu.jotform.com/app/221623089782360

sastya
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά