Ο Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου (Σ.Ε.Π.) επίσκεψη στη Νις της Σερβίας για τις επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις.

 Ο Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου (Σ.Ε.Π.) πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην πόλη Νις της Σερβίας στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που έγιναν και αφορούσαν την απελευθέρωση της Νις από τους Τούρκους, την εορτή του Σέρβου Αλεξιπτωτιστή και την επέτειο των  τριών χρόνων από την αδελφοποίηση του Συλλόγου μας με τους Βετεράνους της 63ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών της Σερβίας.

Στις εγκαταστάσεις των Αλεξιπτωτιστών για τον εορτασμό της ημέρας, μας υποδέχτηκε ο πρόεδρος των Βετεράνων κ. Vidoje Kovacevic ο Στρατηγός κ. Jelesije Radivojevic και άλλα  μέλη του Συλλόγου. Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών από ανώτερα στελέχη του Σερβικού στρατού, το άλμα ελευθέρας τεσσάρων Αλεξιπτωτιστών και την παρέλαση τμημάτων ο πρόεδρος  του Συλλόγου μας Εφ. Τχης (ΠΖ-ΕΔ) κ. Καρυώτης Γιώργος με μέλη της αντιπροσωπείας κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο πεσόντων ηρώων Σέρβων Αλεξιπτωτιστών και αντάλλαξαν πλακέτες - δώρα με αξιωματικό της Διοίκησης της Ταξιαρχίας.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την επίσκεψη μελών και των δύο Συλλόγων στον Δεσπότη της Νις κ. Arsenije 
αλλά και την Δήμαρχο κα. Dragana Sotirovski όπου και της μεταφέρθηκε η πρόταση να ξεκινήσουν οι εργασίες βάση πρωτοκόλλου αδελφοποίησης του Δήμου Νις με τον Δήμο Νεμέας.
Την επίσκεψη στην στρατιωτική Λέσχη Αξιωματικών της Νις και στο  Ελληνικό στρατιωτικό κοιμητήριο που βρίσκεται στην πόλη Πίροτ της Σερβίας κοντά στα Σερβο-Βουλγαρικά σύνορα. 
Στο νεκροταφείο είναι θαμμένοι 358 Έλληνες Αξιωματικοί και στρατιώτες από την Πελοπόννησο και την 3η Μεραρχία που πολέμησε στον Α' παγκόσμιο πόλεμο στο πλευρό της Αντάντ. 
Σε συγκινητικό κλίμα και με απέραντο σεβασμό έγινε η κατάθεση στεφάνων στους ήρωες αυτούς από τις δυο αντιπροσωπείες των Συλλόγων. 
Η ξενάγηση επίσης περιελάμβανε ακόμα δυο ιστορικούς χώρους για τους Σέρβους όπου πήγαμε και αυτοί ήταν : στον λόφο Cegar και στον
Πύργο των Κρανίων (σερβικά: Ћеле-кула).
Η ξενάγηση τελείωσε με επίσημο γεύμα κάτω από τους ήχους σερβικής αλλά και ελληνικής μουσικής και χορού, με την ανταλλαγή δώρων  και ευχών όλων για συνέχιση της συνεργασίας αυτής για πολλά χρόνια ακόμα.
Ο Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου (Σ.Ε.Π.) θέλει να ευχαριστήσει τους Βετεράνους της 63ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών της Σερβίας τον Πρόεδρο κ. Vidoje Kovacevic,  τον Στρατηγό κ. Jelesije Radivojevic τους αξιωματικούς και μόνιμα στελέχη της 63ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών, τον Δεσπότη της Νις κ. Arsenije, την Δήμαρχο της Νις κα. Dragana Sotirovski για την ένθερμη υποδοχή και φιλοξενία στην πόλη τους.
Συγχαρητήρια στα μέλη του Συλλόγου μας που για ακόμα μια φορά τίμησαν την αδελφική φιλία των δύο χωρών. 
Για πάντα αδέρφια!!!



























Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά