Το παλιό στρατόπεδο “Ασημακοπούλου” μπορεί να γίνει και κέντρο εκπαίδευσης Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.)

 

-Κάθε έτος, όπως διαβάσαμε σε δημοσίευμα, κατατάσσονται για εκπαίδευση στον ελληνικό στρατό ξηράς 35.000 νεοσύλλεκτοι οπλίτες. Μετά το έτος 2018, τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων οπλιτών μειώθηκαν και εκείνα που διατηρήθηκαν μετονομάστηκαν σε Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (Σ.Υ.Ο.). Καταργήθηκαν τότε επτά Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων οπλιτών στα Γρεβενά, την Άρτα, το Μεσολόγγι, την Τρίπολη, το Ναύπλιο, την Καλαμάτα, την Σπάρτη και δημιουργήθηκαν τρία Σημεία Υποδοχής Οπλιτών στην Λαμία, την Θήβα και το Ρέθυμνο.

-Δηλαδή, όλη η βόρεια Ελλάδα, από την δυτική Μακεδονία μέχρι τον Έβρο, την τελευταία πενταετία, δεν έχουν όχι μόνο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, αλλά ούτε ένα Σημείο Υποδοχής Οπλιτών! Οι στρατεύσιμοι από την μεγάλη αυτή γεωγραφική περιοχή της χώρας, την μεγαλύτερη σε έκταση αν δεν κάνουμε λάθος, είναι αναγκασμένοι να παρουσιαστούν για κατάταξη στον στρατό ξηράς στα Σ.Υ.Ο. στην Λαμία και την Θήβα. Το ίδιο χρονικό διάστημα, επίσης, καταργήθηκαν στρατιωτικές μονάδες και έμειναν αρκετά στρατόπεδα άδεια.

-Αναρωτιόμαστε, επομένως, γιατί η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δεν μετέτρεψε το άδειο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» σε Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων οπλιτών, ή έστω Σημείο Υποδοχής Οπλιτών, για τους στρατεύσιμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης; Φαντάζεστε να παρουσιάζονται χίλιοι στρατεύσιμοι κάθε έτος και να διαμένουν δύο μήνες στην Καβάλα; Ο πανεπιστημιακός κόμβος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) στην Καβάλα δέχεται κάθε φθινόπωρο οκτακόσιους νέους φοιτητές.

-Ωστόσο, η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επέλεξε να μετατρέψει το παλιό στρατόπεδο σε δομή φιλοξενίας μεταναστών! Σε μία γεωγραφική περιοχή, επαναλαμβάνουμε, αποψιλωμένη από στρατιωτικές μονάδες και αστυνομικές Υπηρεσίες, που γειτνιάζει με τα χερσαία σύνορα της χώρας και είναι το «πέρασμα» για τις «ορδές» των μεταναστών! Αδυνατούμε να δεχτούμε ότι ήταν πολιτική αφέλεια των κυβερνώντων, αλλά και της ηγεσίας του Υπουργείου εθνικής άμυνας (πολιτικής και στρατιωτικής).

-Εάν ο σημερινός υπουργός εθνικής άμυνας και βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δεν επιθυμεί να παραχωρήσει το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» στον Δήμο και τους Καβαλιώτες. Και για να βγει από την δύσκολη θέση, να ζητήσει την μετεγκατάσταση της δομής φιλοξενίας των μεταναστών, του προτείνουμε να εισηγηθεί στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (Γ.Ε.Σ.) την ίδρυση ενός Κέντρου Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Οπλιτών στην Καβάλα. Και να επεκτείνει το μέτρο αυτό σε όλη την επικράτεια. Η κατάταξη επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.), θα ενισχύσει το έμψυχο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων, θα συμβάλλει στην διατήρηση ενός σταθερού αριθμού άρτια εκπαιδευμένων στρατιωτών και θα βοηθήσει στην μείωση της ανεργίας στην χώρα.

-Στις πόλεις που θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Οπλιτών, επίσης, θα τονωθεί η τοπική οικονομία. Το κυριότερο, όμως, θα θωρακιστεί η βόρεια Ελλάδα, που είναι υψηλής στρατηγικής σημασίας περιοχή.

Το παλιό στρατόπεδο "Ασημακοπούλου" μπορεί να γίνει και κέντρο εκπαίδευσης Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) - Κ-ΤΥΠΟΣ (k-tipos.gr)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά