28η Οκτωβρίου – Θεσσαλονίκη: Με λαμπρότητα και δέος η στρατιωτική παρέλαση – Όλα όσα έγιναν



28η Οκτωβρίου – Θεσσαλονίκη: Με λαμπρότητα και δέος η στρατιωτική παρέλαση – Όλα όσα έγιναν

Με δέος πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου.

Από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης πέρασαν, τιμώντας την 28η Οκτωβρίου, σωματεία, σύλλογοι, τα σώματα ασφαλείας, και φυσικά οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας.

Οι «νεοσύλλεκτοι» του ελληνικού στρατού, τα Marder τράβηξαν τα βλέμματα, αφού για πρώτη φορά εμφανίστηκαν στην Θεσσαλονίκη. Τα Marder θα κατευθυνθούν προς τον Έβρο.

Φυσικά τα βλέμματα «μαγνητίστηκαν» και από το πέρασμα των μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, με τα Rafale να τιμούν και αυτά την επέτειο.

Τα Rafale πέταξαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης σε σχηματισμό, έχοντας απογειωθεί από τις βάσεις της Τανάγρας και της Ανδραβίδας.

Δε θα μπορούσαν να λείπουν τα F-16 τα οποία σηκώθηκαν από την Αγχίαλο.

Φυσικά και τα F-4Ε Fantom που ήρθαν από την Ηλεία και τη βάση της Ανδραβίδας.

Από τον ουρανό πέρασε και το θρυλικό Spitfire, συνοδευόμενο από ένα f-16.

Από τον ουρανό πέρασαν και τα ελικόπτερα Χιούι

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

Στην παρέλαση συμμετείχαν μηχανοκίνητα τμήματα, με οπλικά συστήματα και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, και πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Προηγήθηκαν πολιτικά τμήματα, μαθητών, συλλόγων, εθελοντικών ομάδων και άλλων φορέων.

Την παρέλαση παρακολούθησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης, ο βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η βουλευτής Δώρα Αυγέρη, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής Χάρης Καστανίδης, εκπρόσωπος του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο μητροπολίτης Άνθιμος, βουλευτές, ευρωβουλευτές και εκλεγμένοι της Αυτοδιοίκησης.

Η πομπή των αυτοκινήτων με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σταμάτησε σε απόσταση από την εξέδρα των επισήμων και η κ. Σακελλαροπούλου περπάτησε αυτήν τη διαδρομή χαιρετώντας από μακριά τους πολίτες που βρίσκονταν κατά μήκος της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μπροστά από την εξέδρα την υποδέχθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Καθήλωσε το πέρασμα και το μήνυμα του F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ»

Δέος προκάλεσε και το πέρασμα στο τέλος του F16 της ομάδας «ΖΕΥΣ».

Οι ελιγμοί ήταν εντυπωσιακοί και μεγάλη ακρίβεια, με το μήνυμα του πιλότου, να συγκινεί και να στέλνει ηχηρό μήνυμα.

«Είμαστε και θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια με την γενιά του 1940. Τιμή σε εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας και στον Ελληνισμό. Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη».

Δείτε εδώ αναλυτικά το πέρασμα του F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ

Διαμαρτυρία από υγειονομικούς σε αναστολή

Υγειονομικοί σε αναστολή πλησίασαν την Κατερίνα Σακελλαροπούλου όταν εκείνη πήγε να κάνει δηλώσεις μετά το πέρας της παρέλασης.

Φώναζαν και διαμαρτύρονταν προκαλώντας στιγμιαία ένταση, ενώ γιούχαραν και άλλους επισήμους. Η κατάσταση πάντως δεν ξέφυγε.

Δείτε εικόνες από την παρέλαση και τα επίσημα


 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά