Πιλοτική Εφαρμογή Προγράμματος Ολιστικής Διαχείρισης Υγείας και Φυσικής Κατάστασης στη ΣΣΕ και στη ΣΜΥΠιλοτική Εφαρμογή Προγράμματος Ολιστικής Διαχείρισης Υγείας και Φυσικής Κατάστασης στη ΣΣΕ και στη ΣΜΥ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού στο πλαίσιο του διαρκούς ενδιαφέροντος του Στρατού Ξηράς για τη ψυχοσωματική υγεία του προσωπικού του, προέβη στην προσαρμοσμένη πιλοτική εφαρμογή για χρονικό διάστημα 2 μηνών του Προγράμματος Holistic Health and Fitness, το οποίο ήδη εφαρμόζει ο Αμερικανικός Στρατός, σε αντιπροσωπευτικό αριθμό Ευελπίδων και σπουδαστών της ΣΜΥ.
Το Πρόγραμμα Ολιστικής Διαχείρισης Υγείας και Φυσικής Κατάστασης περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια :
- Συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενη από Καθηγητές Σωματικής Αγωγής, Ιατρούς, Ψυχολόγους και Διατροφολόγους.
- Καταγραφή των σωματομετρικών στοιχείων των συμμετεχόντων πριν την έναρξη, κατά τη διάρκεια και με το πέρας του Προγράμματος.
- Κατάρτιση - Εφαρμογή ειδικού προγράμματος διατροφής.
- Πραγματοποίηση ιατρικών εξετάσεων σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία.
- Εφαρμογή ειδικών και εξατομικευμένων προγραμμάτων εκγύμνασης.
- Συμβουλευτική (από ειδικούς επιστήμονες).
- Εξαγωγή συμπερασμάτων και εκπόνηση προτάσεων με το πέρας της δράσης.
Το παραπάνω πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία συνείδησης ότι, η σωματική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διατροφή και την άθληση και αποτελεί τρόπο ζωής και όχι «καταναγκαστικό έργο», δρώντας αποφασιστικά στην ψυχική και πνευματική υγεία του ατόμου.
#ΕλληνικόςΣτρατός, #HellenicArmyShare on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά