Εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 110 χρόνων από την Απελευθέρωση της Θάσου

 Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη σήμερα Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θάσο με αφορμή τη συμπλήρωση 110 χρόνων από την Απελευθέρωση της νήσου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιμένος Θάσου, όπου εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός της ημέρας. Ακολούθως παρέστη στην Επιμνημόσυνη Δέηση, παρακολούθησε την παρέλαση και κατέθεσε στέφανο στο Ηρώο των Πεσόντων.

Παρών στις εκδηλώσεις ήταν ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Τζωρτζ Τσούνης, ενώ παρευρέθηκαν επίσης βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων.

Μετά το πέρας της παρελάσεως, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να δηλώσω τη χαρά μου που μαζί με τις Αρχές του τόπου, βρισκόμαστε εδώ σήμερα, σε μια λαμπρή ημέρα όπου με λαμπρότητα η Θάσος, έβαλε τα καλά της και γιόρτασε την Επέτειο της Απελευθέρωσης της από τον Οθωμανικό Ζυγό, την Απελευθέρωσή της από Δυνάμεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού πριν από 110 χρόνια. Όταν η Ελλάδα μεγάλωνε, κέρδιζε μεγάλες Εθνικές Νίκες και βασιζόταν σε πανίσχυρες Ένοπλες Δυνάμεις και ένα Ναυτικό που κυριαρχούσε στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου.

Η φιλοδοξία μας και σήμερα είναι να δυναμώσουμε την Ελλάδα στρατιωτικά, όχι για να κάνει επεκτατικές κινήσεις αλλά για να υπερασπιστεί στο ακέραιο την Εθνική της Κυριαρχία και τα Εθνικά της Δίκαια. Εκτός όμως από την διαρκή προσπάθεια να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, μετρά πάρα πολύ και η παρουσία των φίλων μας, κι όταν λέω φίλους εννοώ τους Συμμάχους και Εταίρους μας στο στρατόπεδο στο οποίο ανήκουμε, στο Δυτικό κόσμο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΝΑΤΟ.

Νομίζω ότι σήμερα ιδιαίτερα, το γεγονός ότι με την παρουσία του λάμπρυνε επιπλέον, επιπροσθέτως, τη σημερινή εορτή και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα ο κ. Τζωρτζ Τσούνης. Ένας Ελληνικής καταγωγής υψηλός αξιωματούχος ως εκπρόσωπος σήμερα, εδώ στη Θάσο, της Αμερικανικής Κυβερνήσεως σηματοδοτεί και ένα μήνυμα: Όχι μόνο ότι έμεινε γοητευμένος από το νησί και όπως μας δήλωσε σκοπεύει να έρθει εδώ και για να κάνει διακοπές στο μέλλον, αλλά και ότι για όσους άφρονες, θα έλεγα, έχουν προσθέσει ακόμα και τη Θάσο -τόλμησαν να κάνουν ακόμα κι αυτό- στη λίστα των διεκδικήσεων τους, η παρουσία εδώ του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών κι επομένως του επίσημου Εκπροσώπου των Συμμάχων μας, της Αμερικανικής Κυβέρνησης, νομίζω στέλνει ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα που καλό είναι όλοι να το λάβουν καλά υπόψιν.

Χρόνια πολλά στη Θάσο». 

Σε δήλωσή του, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζωρτζ Τσούνης  επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Είναι μεγάλη χαρά για μένα να βρίσκομαι στη Θάσο και να απολαμβάνω αυτήν την επέτειο. Θεωρώ πολύ τιμητική την πρόσκληση που μου απευθύνθηκε., είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα και ανυπομονώ να επιστρέψω του χρόνου.

Πραγματικά θεωρώ ιδιαίτερα τιμητική την παρουσία μου εδώ με τον φίλο μου κ. Παναγιωτόπουλο, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Θα έρθω για διακοπές στη Θάσο το καλοκαίρι».

 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά