Εκδήλωση Unesco| Κέντρισε το ενδιαφέρον η διάλεξη του Διευθυντή του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης

 Η Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου UNESCO Πειραιώς  και Νήσων και της International Action Art μαζί με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης διοργάνωσαν την επετειακή εκδήλωση  <<Εμπρός της Ελλάδος Παιδιά>>  που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 το απόγευμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης η οποία γέμισε από κόσμο , κάποιοι είχαν έρθει από πολύ μακριά για να δουν την εκδήλωση.

Στο χώρο υπήρχαν 3 εκθέσεις ,  η μία με ανατυπωμένες φωτογραφίες  της περιόδου 1940-1941 του κ.  Σπύρου Καλδή, η δεύτερη έκθεση με αντίγραφα από επιστολές στρατιωτών του μετώπου του Ελληνοϊταλικού Πολέμου του  Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης καθώς και μια ακόμα μικρή έκθεση με προσωπικά αντικείμενα της Σοφίας Βέμπο και του Μίμη Τραϊφόρου που είχε φέρει από την Αθήνα ο πρωταγωνιστής καλεσμένος της βραδιάς, ηθοποιός και ανιψιός τους κ. Βασίλης Τραϊφόρος.

Η Διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης παρουσίασε την εκδήλωση και πριν την έναρξη ο κ. Σπύρος Καλδής διάβασε δυο ποιήματα αφιερωμένα στους πεσόντες Αρκάδες.

Στο 1ο μέρος της κυρίως εκδήλωσης , ο Διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης κ. Δημήτρης Φωτόπουλος πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή διάλεξη με θέμα  ¨Η πολιτική επιστράτευση στην περίοδο του Ελληνοϊταλικού πολέμου 1940-41 και η διακίνηση αλληλογραφίας-δεμάτων από και προς το μέτωπο¨. Η συγκεκριμένη ομιλία με την παρουσίασή της από τον κ. Φωτόπουλο τράβηξε ευχάριστα την προσοχή του κοινού που παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον.

Στο 2ο μέρος η ηθοποιός Πηνελόπη Χαλκιά ενσάρκωσε το μονόπρακτο της Μάρθας Βασκαντήρα «Το παιδί και η Ειρήνη»  .

Στο 3ο και τελευταίο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η Μουσικόθεατρική παρουσίαση της ζωής της τραγουδίστριας της «Νίκης», Σοφίας Βέμπο και του ποιητή συζύγου της Μίμη Τραϊφόρου, δύο ανεξίτηλων στο διάβα του χρόνου προσωπικοτήτων, με μεγάλη προσφορά στο θέατρο, το τραγούδι και στην Πατρίδα.
 Ο κ.  Βασίλης Τραϊφόρος (ανιψιός της Βέμπο και του Τραϊφόρου), βιογράφος τους, συγγραφέας και ηθοποιός, μας ταξίδεψε πίσω στο χρόνο και αναφέρθηκε σε στιγμές της ζωής τους που δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό.
Στο μουσικό κομμάτι βοήθησαν στο πιάνο η Αμαλία  Γούλα και στο τραγούδι οι Κωνσταντίνα Τσούκαλη και Ξανθιάννα Πιερρακέα. Με ένα μαγικό μελωδικό τρόπο ακούστηκαν τα γνωστά τραγούδια που μας συνοδεύουν  σε κάθε επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και έφεραν ένα φορτισμένο κλίμα συγκίνησης στο ακροατήριο.

Ακολούθησαν οι τιμητικές βραβεύσεις των συμμετεχόντων.

Όλη η ομάδα αγκάλιασε την εκδήλωση αφιλοκερδώς μόνο και μόνο για το κοινό της πόλης

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Διοικητής ΔΙΚΕ κ. Σκουφίδης και ο Υποδιοικητής , η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ Ελένη Καρούντζου , η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κ. Γεωργία Παναγοπούλου, ο Πρόεδρος της Δημόσιας κεντρικής βιβλιοθήκης Τρίπολης κ. Λούτος, ο π. Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, ο Πρόεδρος ΕΑΑΣ Αρκαδίας κ. Κλεάνθης Σχοινάς, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Αρκαδίας και δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Βόσνος ο καλλιτέχνης γλύπτης κ. Χρήστος Αναγνωστόπουλος, πρόεδροι και αντιπρόεδροι φορέων της Τρίπολης και της Αρκαδίας, καθηγητές - εκπρόσωποι σχολείων της πόλης, συγγενείς του κ. Βασίλη Τραϊφόρου από το Παλαιοχώρι Αρκαδίας  από το οποίο κατάγεται ο Μίμης Τραϊφόρος καθώς και το αγαπητό κοινό των εκδηλώσεων μας που πάντα μας τιμά με την παρουσία του.

Συνοδοιπόρους είχα επίσης τους χορηγούς μου, Αγροεφόδια Τρουπής και Εξοχικό του Σώτου.

Δεν ξεχνάω ποτέ την σημαντική βοήθεια των χορηγών επικοινωνίας και των άλλων μέσων, τους συναδέλφους από όλους του χώρους που πρόβαλλαν αφιλοκερδώς την εκδήλωση, τις τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και sites απο όλη την Ελλάδα .

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art κ. Ιωάννη  Μαρωνίτη .

Ευχαριστώ το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης και τον κ. Σπύρο Καλδή για τα δώρα που πρόσφεραν στο κοινό.

Τέλος να ευχαριστήσω την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης για την άψογη συνεργασία, την Διευθύντρια Παναγιώτα Τσουραπά και όλους τους υπαλλήλους που σε κάθε ιδέα μου στέκονται δίπλα μου και πορευόμαστε παρέα στα άγχη, στις ανησυχίες και στις συγκινήσεις.

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα λύσουμε το πολιτιστικό της πόλης αλλά βάζουμε το λιθαράκι μας για να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Η εκδήλωση ήταν:

-Υπο την Αιγίδα του Ομίλου UNESCO Πειραιώς  και Νήσων και της International Action Art
-Με την Υποστήριξη του Πολεμικού Μουσείου- Παράρτημα Τρίπολης
-Στήριξη: Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Κερκυραϊκή Ένωση Ν. Πειραιά
 

Χορηγοί Επικοινωνίας:
Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης
Arcadiaportal.gr
Pna.gr
Voltastintripoli.gr
Δημοσιογραφικός Οργανισμός Corfu
KranosGR
ο διάλογος(Πιερία)
Λακωνικά νέα.gr
Στρατιωτικά θέματα Επ Ωμου
Χιακός Λαός
Breaking News Gr
Makedonia Web TV
Joy Radio
Eventorama
Molto Radio
Famous People Greece

 

Σας ευχαριστώ όλους

Βάλια Αμπατζή

Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ
Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων / INTERNATIONAL ACTION ART


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά