Τιμή και δόξα στην ήρωα Στυλιανό Πρινιανάκη 

Συγκίνηση στους Στόλους του Δήμου Γόρτυνας, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ήρωα της Κύπρου Στυλιανού Πρινιανάκη…
Είχε προηγηθεί στις 9 Οκτωβρίου ο ενταφιασμός των οστών του στο κοιμητήριο του χωριού…
Μάτια δακρυσμένα και σήμερα, στόματα βουβά, σε ένα νέο ραντεβού με την ιστορία που περίμενε το αντάμωμα 43 χρόνια μετά, καθώς ο Στέλιος πλέον βρίσκεται αντάμα με τους άλλους ήρωες των Στόλων στρην πλατεία του χωριού…
Ήταν αποφράδα ημέρα της 22ης Ιουλίου 1974 στην Κύπρο, όταν από Ελληνικά πυρά, λόγω λάθους, κατέπεσε το Ελληνικό NORATLAS που μετέφερε καταδρομείς στο νησί για να πολεμήσουν τους Τούρκους εισβολείς.
Το τραγικό αυτό λάθος (παράλειψη) της αεράμυνας του αεροδρομίου κόστισε την απώλεια ζωής σε 4 αεροπόρους, 29 καταδρομείς και τον τραυματισμό 11 ακόμα καταδρομέων.
Ανάμεσα στα παλικάρια που έχασαν τη ζωή τους και ο καταδρομέας Στυλιανός Πρινιανάκης από τους Στόλους του Δήμου Γόρτυνας, τα οστά του οποίου βρέθηκαν στην Κύπρο…
Ο πολεμικός Σύλλογος "Κομάντος '74" ήταν αυτός που συντόνισε την επιστροφή των οστών του Μεσαρίτη ήρωα!
Σήμερα στους Στόλους στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήταν παρούσα η μητέρα του και τα αδέρφια του, ο πολεμικός Σύλλογος "Κομάντος '74", όλο το χωριό, μα και πολίτες απ΄  όλη τη Μεσαρά.
Ήταν παρόντες πάρα πολλοί αιρετοί άρχοντες του τόπου. Ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης, όλοι οι επικεφαλείς τις αντιπολίτευσης του Δήμου κ.κ. Δαριβιαννάκης, Ξυλούρης και Μανιαδάκης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Παρόντες επίσης η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Πόπη Δασκαλάκη που εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και ο επίσης Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης, εκπρόσωποι φορέων και Στρατιωτικών Αρχών, ο πολεμικός Σύλλογος "Κομάντος '74" κ.α!
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έκαναν ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης, με τον εκπρόσωπο του Ανώτατου Διοικητή Κρήτης, ενώ συγκίνηση επικράτησε όταν παραδόθηκε η σημαία που ήταν καλυμμένη η προτομή στη μητέρα στο Στυλιανού Πρινιανάκη…
Ομιλίες έγιναν από το Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκο Σχοιναράκη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Κομάντος 74 κ. Παναγιώτη Αφάλη, ενώ η οικογένεια του Ήρωα παράθεσε γεύμα στους προσκεκλημένους.
Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι δωρητής της προτομής  ήταν ο Σύλλογος «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»!
Την εκδήλωσηση οργάνωσαν ο Δήμος Γόρτυνας, το Τοπικό Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Στόλων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στόλων και βέβαια την οικογένεια του ήρωα!
Αθάνατος!

zustoloi 2
zustoloi 3
zustoloi 4
zustoloi 5
zustoloi 6
zustoloi 7
zustoloi 8
zustoloi 9
zustoloi 10
zustoloi 11
zustoloi 12
zustoloi 13
zustoloi 14
zustoloi 15
zustoloi 16
zustoloi 17
zustoloi 18
zustoloi 19
zustoloi 20
zustoloi 21
zustoloi 22
zustoloi 23
zustoloi 24
zustoloi 25
zustoloi 26
zustoloi 27
zustoloi 28
zustoloi 29
zustoloi 30
zprotomi

e-mesara


Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου