Κέντρα Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας- Εξυπηρετούν αυτό τον σκοπό;
Τα Κέντρα Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ), έχουν ιδρυθεί σε παραθαλάσσιες περιοχές του Ελλαδικού χώρου, είναι Στρατιωτικές Μονάδες, υπάγονται διοικητικά σε Σχηματισμούς και είναι κατανεμημένα, έτσι ώστε να εξυπηρετούν το προσωπικό των Μειζόνων Σχηματισμών στην ΠΕ των οποίων βρίσκονται.  (ιστοσελίδα army)

Κάναμε μια έρευνα κατά πόσο χρησιμοποιούνται για το σκοπό τον οποίο φτιάχτηκαν και ήταν αυτό που λέει το ονομά τους ως Κέντρα Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας , δηλαδή για κάποιον στρατιωτικό ο οποίος έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και επιβάλλονται τα μπάνια και η ξεκούραση για να αποκατασταθεί ίσως το πρόβλημά του.

Καμία όμως σχέση με αυτό έχουν τα σημερινά ΚΑΑΥ τα οποία απλά εξυπηρετούν παραθεριστές καλοκαιριού. δηλαδή για λόγους φθηνών διακοπών.

Μιλήσαμε με αξιωματικούς υγειονομικού  και δήλωσαν  και αυτοί την δυσαρέσκεια τους πάνω σε αυτό το θέμα.  Όντως είπαν υπάρχουν στρατιωτικοί με προβλήματα υγείας δικά τους ή της οικογένειά τους και θα έπρεπε να βρίσκονται σε προτεραιότητα αλλά συνήθως ¨εκτοπίζονται¨ από κάποιους που βλέπουν τα ΚΑΑΥ ως διακοπές οικονομικές.


Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

1 σχόλια: