Προειδοποίησαν και τους πιλότους του Πάνου Καμμένου οι Τούρκοι

Η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο
- "Βάφτισαν" τουρκικό εναέριο χώρο... την Ρόδο
- Έκαναν "παρατήρηση" στους πιλότους που μετέφεραν τον Προκόπη Παυλόπουλο
- Δεν σταμάτησαν εκεί και προειδοποίησαν και τους πιλότους του Πάνου Καμμένου
- Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου: "Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες"

Διπλή τουρκική πρόκληση σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας σημειώθηκε σήμερα, εντασσόμενη στη γνωστή και αυξανόμενη ρητορική προκλήσεων από πλευράς της Άγκυρας. Η πρώτη παρενόχληση σημειώθηκε όταν το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προσέγγιζε τη Ρόδο για προσγείωση.
Οι χειριστές των τουρκικών ραντάρ επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με το αεροσκάφος και προειδοποίησαν ότι παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο! Οι προκλήσεις των Τούρκων όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς λίγο αργότερα επανέλαβαν την γνωστή προκλητική τους τακτική, επικοινωνώντας με το σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, στο οποίο επέβαιναν εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.



Οι Τούρκοι προειδοποίησαν εκ νέου ότι η πορεία του ελληνικού ελικοπτέρου βρισκόταν εντός του τουρκικού FIR, παρά το ότι κατευθυνόταν προς το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, όπου οι κ.κ Παυλόπουλος και Καμμένος επισκέφθηκαν τα φυλάκια των ακριτικών νησιών.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ επισκέφθηκαν το 549 Τάγμα Εθνοφυλακής στη Σύμη, καθώς και την Πυραυλάκατο «ΠΕΖΟΠΟΥΛΟΣ» που είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του νησιού στο πλαίσιο της αποστολής της.
Παυλόπουλος: "Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες"
Στον χαιρετισμό του προς το προσωπικό του 549 τάγματος Εθνοφυλακής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την ετοιμότητα του προσωπικού, τονίζοντας ότι φυλάσσουν και τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά σύνορα, ενώ αναφέρθηκε σε αρκετά ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία.

Δεν λέμε, λοιπόν, τίποτα άλλο στην Τουρκία για την ευρωπαϊκή της πορεία, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Σεβάσου το διεθνές δίκαιο στο σύνολό του. Σεβάσου το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Και εδώ είμαστε. Προοδευτικά, και αφού μπορέσει ν' απορροφήσει αυτό το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ο δρόμος της είναι ανοιχτός. Αυτό το κεκτημένο και, ταυτοχρόνως, το διεθνές δίκαιο ορίζουν ορισμένα πράγματα» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος.

Και αυτά τα ευρωπαϊκά και ελληνικά σύνορα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα προσδιορίζει ευθέως το διεθνές δίκαιο. «Στην περιοχή που βρισκόμαστε, σ' ολόκληρο το Αιγαίο, είναι από τη μια πλευρά η Συνθήκη της Λωζάννης και από την άλλη η Συνθήκη των Παρισίων του 1947, η οποία αφορά την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στον Εθνικό μας κορμό. Αυτά τα δύο στοιχεία της διεθνούς νομιμότητας, Συνθήκη της Λωζάννης και Συνθήκη των Παρισίων του 1947, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Είναι η βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η Ευρωπαϊκή πολιτική. Είναι η θεσμική βάση που οριοθετεί τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης, τα οποία εσείς φυλάσσετε ως ελληνικός, αλλά και ευρωπαϊκός στρατός», επισήμανε, ενώ ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες:

«Και τι λένε αυτές οι Συνθήκες: Λένε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Είναι ξεκαθαρισμένα τα πράγματα. Ούτε πάνω από τα Δωδεκάνησα, λόγω της Συνθήκης της Λωζάννης, ούτε στα Δωδεκάνησα. Γιατί όταν, το 1947, παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα πλέον στην Ελλάδα και ενσωματώθηκαν στον εθνικό μας κορμό, ρητώς αναφέρεται στην Συνθήκη των Παρισίων του 1947 ότι παραχωρούνται τα Δωδεκάνησα και οι "παρακείμενες νησίδες"».

Σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχουν άλλες Ένοπλες Δυνάμεις στον χώρο της Ευρώπης που να πρέπει να έχουν τέτοια ετοιμότητα όπως εσείς, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σύμη, στο Φαρμακονήσι και στο Αγαθονήσι, «που να είναι επιχειρησιακά σε κάθε στιγμή έτοιμες να υπερασπιστούν το έδαφος της Ευρώπης. Κανένας άλλος Στρατός, πιστέψτε με, δεν έχει αυτού του είδους ανάγκη ετοιμότητας που εσείς έχετε. Κατόπιν τούτου και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως σ΄ αυτή την κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα, που γνωρίζουμε ποιες είναι οι θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός, πρέπει να αναγνωρίσει την ιδιαιτερότητα των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων, ως δυνάμεων που θωρακίζουν, το τονίζω. τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Στην συνέχεια, μετέβησαν στη Χίο, όπου επισκέφθηκαν την 96 ΑΔΤΕ. Θα διανυκτερεύσουν στη Χίο και την Τετάρτη θα επισκεφθούν την Παναγιά Οινουσσών, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο.
Με πληροφορίες από Antenna
newsit
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά