Αρχηγός ΓΕΑ: «Προτεραιότητα για τη Πολεμική Αεροπορία οι δυνατότητες ISR, ο Ηλεκτρονικός Πόλεμος και οι δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις»


Στις 3 νέες συμμετοχές στη φετεινή πολυεθνική αεροπορική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2023» που εξελίσσεται στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας (117 Πτέρυγα Μάχης), στους στόχους της «ΗΝΙΟΧΟΣ 2023″ αλλά και στο όραμα του για τον ΗΝΙΟΧΟ των επομένων ετών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς στο σύντομο χαιρετισμό του, με την ευκαιρία της σημερινής DV DAY της άσκησης.

Πρόκειται, όπως είπε, για τις συμμετοχές της Σαουδικής Αραβίας με αεροσκάφη F-15, της Ιορδανίας με αεροσκάφη F-16 και της Ινδίας με αεροσκάφη Su-30 (σ.σ.ρωσικής κατασκευής).

Παράλληλα παρατήρησε το γεγονός ότι «πολλοί άνθρωποι από διαφορετικές χώρες και φιλοσοφίες, εργάζονται μαζί για την επίτευξη κοινών στόχων».

Επίσης ο Αρχηγός ΓΕΑ γνωστοποίησε ότι «στόχος μας στη φετινή άσκηση «Ηνίοχος ’23» είναι να αναπτύξουμε δύσκολα σενάρια, που να περιλαμβάνουν πολλαπλές σύγχρονες απειλές σε πραγματικό χρόνο, ώστε οι δυνάμεις μας να εκπαιδευθούν να αντιμετωπίζουν με επιτυχία Εναέριες Απειλές (Air to Air Defence/A2AD). Στην κορυφή όλων αυτών, η φετινή άσκηση «Ηνίοχος’23» έχει χαρακτηριστεί από την επιχειρησιακή ενσωμάτωση των Intelligence Surveillance Reconnaissance Fusion Cell (ISR Fusion Cell), προκειμένου να αξιοποιηθούν οι διαθέσιμες δυνατότητες για την υποστήριξη των διαδικασιών στόχευσης ΤST».

Όσον αφορά στο προσωπικό του όραμα για την εν λόγω πολυεθνική αεροπορική άσκηση του μέλλοντος μίλησε για έναν περισσότερο βελτιωμένο ΗΝΙΟΧΟ τα επόμενο έτη «με την επέκταση και βελτίωση της Συνθετικής Εκπαίδευσης (Synthetic Training) με τρόπο που να διανέμεται σε περισσότερα μέρη στην Ελλάδα και δυνητικά στο εξωτερικό μέσω Live Virtual Constructive, δίνοντας έμφαση στον Ηλεκτρονικό Πόλεμο σε διαφορετικά περιβάλλοντα επιχειρήσεων, σε πολύ πιο σύνθετα και περίπλοκα σενάρια απειλών, με τη συμμετοχή όλων των τακτικών παικτών μιας επιχείρησης: τους πιλότους, το προσωπικό της αεράμυνας, τους ελεγκτές και τους κομάντος JTAC κλπ».
directus.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά