Η πιλότος που έσπασε το… άβατο των Σινούκ κι εντυπωσίασε τον Πρωθυπουργό


Κυριάκος Μητσοτάκης πιλότος Έβρος© Παρέχεται από: enikos.gr

Ποια είναι η Λοχαγός της Αεροπορίας Στρατού, που πιλοτάριζε το ελικόπτερο με το οποίο πέταξε ο Πρωθυπουργός στον Έβρο.

του Χρήστου Μαζανίτη

Στην περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή στον Έβρο, προκειμένου να ανακοινώσει την επέκταση του φράχτη κατά 37,5 χιλιόμετρα, τον περίμενε μία έκπληξη. Στο πιλοτήριο του Chinook βρισκόταν μία γυναίκα. Είναι η Λοχαγός της Αεροπορίας Στρατού, Παναγιώτα Τεργιαζοπούλου.

«Η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης σε ειδικό μέσο της Αεροπορίας Στρατού. Είμαι σίγουρος ότι πολλές γυναίκες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός στη λεζάντα της ανάρτησής του στο Instagram.Η Λοχαγός Τεργιαζοπούλου κατάφερε να σπάσει το άτυπο άβατο για τις γυναίκες στην Αεροπορία Στρατού. Κι αυτό γιατί έγινε η πρώτη γυναίκα πιλότος σε Ειδικά Μέσα.Ως Ειδικά Μέσα χαρακτηρίζονται τα ελικόπτερα NH-90, τα Chinook αλλά και τα επιθετικά ελικόπτερα Apache, που αποτελούν και την αιχμή του δόρατος της Αεροπορίας Στρατού. Και η ίδια κατάφερε να γίνει η πρώτη που κάθισε στο κοκ-πιτ ενός τέτοιου μέσου, έχοντας με επιτυχία ολοκληρώσει την Σχολή Κυβερνητών και μάλιστα να γνωρίσει την απόλυτη αναγνώριση για τις ικανότητές της από τους άνδρες συναδέλφους της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ορίστηκε κυβερνήτης σε Chinook τον περασμένο Αύγουστο. Επιλέχθηκε να πετάξει την τελευταία έκδοση του τύπου, το CH-47D, έχοντας προηγούμενη εμπειρία σε ελικόπτερα Huey.

Ήταν η μία από τις συνολικά 11 γυναίκες κυβερνήτες των μονοκινητήριων ελικοπτέρων UH-1H Huey της Αεροπορίας Στρατού, που υπηρετούν εδώ και δεκαετίες στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η 33χρονη Λοχαγός κατάφερε όμως να κάνει την υπέρβαση και να πραγματοποιήσει το όνειρό της, να μπορέσει να γίνει κυβερνήτης του θηριώδους Chinook, το οποίο χρησιμοποιείται σε ειδικές αποστολές ενώ μπορεί κάνει μετάβαση και στους άλλους δύο τύπους ελικοπτέρων, που χαρακτηρίζονται ως Ειδικά Μέσα.

Με καταγωγή από την Επίδαυρο, είναι απόφοιτη της Σχολής Ευελπίδων – Τάξης 2012, η Τεργιαζοπούλου λένε συνάδελφοί της στο enikos.gr έχει επιδείξει από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερη αγάπη για τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και ξεχώρισε από τους άνδρες συναδέλφους της, οι οποίοι αναγνώρισαν όχι μόνο τις ικανότητές της αλλά και το ήθος της.

enikos
msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά