Στην τύχη του το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

 





Στην τύχη του...
* ΚΑΤΑ καιρούς ανακοινώνονται και γίνονται σημαντικές επενδύσεις στον εξοπλισμό των νοσοκομείων της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής. Ένα μόνο μένει παραπονεμένο, το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, το οποίο, μάλιστα, ανήκει σε φορέα όπου εκεί κι αν γίνονται επενδύσεις σε εξοπλισμό.  Ένα νοσηλευτικό ίδρυμα στη Λάρισα, που εξυπηρετεί ανάγκες των στρατευμένων, των στρατιωτικών, των αποστράτων, επίσης, και των οικογενειών τους. Μεγάλη η προσφορά του και σε καιρό ειρήνης, όπως αποδεικνύεται και από τους αριθμούς των ιατρικών πράξεων. Ένα νοσοκομείο με πάνω από 100 κλίνες στις διάφορες κλινικές του και προσωπικό πολύ, ασχέτως πώς μπορεί να μην είναι και τόσο ορθολογικά κατανεμημένο, γιατροί και νοσηλευτές ένα σωρό, μόνιμοι όχι στρατεύσιμοι που κάνουν τη θητεία τους.
* **
* ΟΙ τρανταχτές ελλείψεις είχαν φανεί προ τριετίας με τον κορονοϊό. Τότε που είχαν φρακάρει τα άλλα δύο νοσοκομεία, είχε πέσει η ιδέα να αξιοποιηθεί και το 404. Εγκαταλείφθηκε, όμως, όταν έγινε γνωστό πως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο δεν έχει εγκατάσταση οξυγόνου και πως όταν χρειάζεται καλύπτονται με τις μποτίλιες ακόμη, με την αρχαία μέθοδο. Κι επειδή οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό κυρίως οξυγόνο χρειάζονταν...
Ειπώθηκε τότε πως πρέπει να γίνει η συγκεκριμένη εγκατάσταση, τα χρήματα που απαιτούνταν δεν ήταν πολλά, υπήρξε λένε και μια δωρεά της Εκκλησίας, που ως αρχή ήταν καλή, δεν έφτανε, όμως, τελικά δεν αξιοποιήθηκε. Και ουδέν έγινε. Το 404 παραμένει με τις μποτίλιες οξυγόνου. Κανένας δεν ασχολήθηκε, ούτε αυτοδιοικητικός μήτε κοινοβουλευτικός ή παράγοντας του υγειονομικού χώρου της περιοχής.
* **
* ΜΕ την ευκαιρία, στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας υπάρχει και πρόβλημα στελέχωσης με ιατρικές ειδικότητες. Καθώς, ως γνωστόν, όπου τελειώνει η λογική, αρχίζει ο στρατός. Έτσι, στο 404 έχουν πληρωθεί λεφτά και εγκαταστάθηκε Μονάδα Ύπνου για την αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων, δεν έχει, όμως, πνευμονολόγο, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει. Πνευμονολόγος μπορεί να υπηρετεί σε μονάδα στην Καρδίτσα ή στο Στεφανοβίκειο, όχι, όμως, στο Νοσοκομείο όπου θα ήταν πολύτιμος. Επίσης, ογκολόγος, λέει, ή και αγγειοχειρουργός μπορεί να εκτελούν διοικητικά καθήκοντα σε περιφερειακές μονάδες και το Νοσοκομείο να μην έχει κανέναν. Απίστευτος ανορθολογισμός, σπατάλη δυνάμεων. Και δεν μπορεί να κάνει κάτι παρεμβαίνοντας ούτε ο στρατηγός μα ούτε και η 5ηΥΠΕ. Οι κεντρικές υγειονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Άμυνας κάνουν κουμάντο. Όπου ίσως μπορεί να παρέμβουν ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος ή οι βουλευτές, ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία του Νοσοκομείου. Δεν χρειάζονται και πάρα πολλά.


πηγη www.eleftheria.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά