Νοσοκομείο Πύργου: Ενισχύθηκε με έναν στρατιωτικό γιατρό – παθολόγοΗ εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από σειρά επαφών που είχε τόσο ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Σπύρος Πολίτης, όσο και ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, από τον περασμένο Δεκέμβριο, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία έκανε δεκτό τελικά το σχετικό αίτημα που είχε υποβληθεί.

Με έναν στρατιωτικό γιατρό- παθολόγο ενισχύθηκε η Παθολογική Κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, ο οποίος ήδη από χθες ξεκίνησε να παρέχει τις υπηρεσίες του προς τους ασθενείς.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη όσον αφορά το χρονίζον πρόβλημα της υποστελέχωσης και της έλλειψης της συγκεκριμένης ειδικότητας, το οποίο αντιμετωπιζόταν κυρίως με μετακινήσεις από τα νοσοκομεία της Αχαΐας και της Αρκαδίας, ενώ το μεγαλύτερο βάρος της Παθολογικής Κλινικής επωμιζόταν σε δύο μόνο παθολόγους.


Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από σειρά επαφών που είχε τόσο ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Σπύρος Πολίτης, όσο και ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, από τον περασμένο Δεκέμβριο, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία έκανε δεκτό τελικά το σχετικό αίτημα που είχε υποβληθεί.


Ο στρατιωτικός γιατρός θα υπηρετεί στην περιοχή για δεκαπέντε ημέρες και μετά τη συμπλήρωση του δεκαπενθήμερου θα αντικαθίσταται από άλλον στρατιωτικό- παθολόγο που θα έρχεται από κάποιο στρατιωτικό νοσοκομείο της Ελλάδας.

«Μετά από ιδιαίτερες προσπάθειας που έχουμε κάνει με την αναπληρώτρια υπουργό κα Γκάγκα σχετικά με την ενίσχυση της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου μας, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αποστέλλει ανά δεκαπενθήμερο έναν παθολόγο από τα Γενικά Νοσοκομεία Στρατού, είτε του Ναυτικού, είτε της Αεροπορίας.

Ο πρώτος γιατρός ξεκίνησε χθες και θα κάτσει για δεκαπέντε ημέρες, δεν θα κάνει μια εφημερία και θα φεύγει. Αυτό έγινε μετά από πολύ μεγάλη συνεργασία επί τόπου στο Υπουργείο και δεν αφορά μόνο το Γ.Ν. Ηλείας, αλλά και άλλα νοσοκομεία της Ελλάδας.
Φυσικά, η συνεργασία με την 6η Υ.ΠΕ που δίνει αγώνα και διασφαλίζει τις εφημερίες από την Πάτρα και από την Τρίπολη τα τελευταία δύο χρόνια συνεχίζεται», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Σπύρος Πολίτης.


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά