Ιδού τα νέα C-130 που παίρνει η Ελλάδα
Σύντομα η Ελλάδα, εκτός των F-35, θα έχει στην κατοχή της και δύο σύγχρονα μεταγωγικά αεροσκάφοι τύπου C-130. Δείτε τα αναλυτικά…

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εγκρίνει την παροχή δύο μεταγωγικών αεροσκαφών τύπου C-130 στην Ελλάδα από το πλεόνασμα του αμερικανικού στρατού.Πρόκειται για σαφώς πολύ νεότερης γενιάς των μεταγωγικών, σε σχέση με αυτά που σήμερα υπηρετούν στην Ελλάδα.
Το C-130 Hercules είναι ένα αεροπλάνο μεταφοράς πολλαπλών ρόλων που κατασκευάζεται από την Lockheed Martin. Είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και χρησιμοποιείται από τον Αμερικανικό στρατό, καθώς και από πολλές άλλες χώρες. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1956 και παραμένει σε υπηρεσία μέχρι σήμερα, με πολλές εκδοχές και αναβαθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Το C-130 είναι τετρακινητήριο που κατασκευάζεται από την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin. Το πρώτο C-130 πέταξε το 1954 και έχει υπηρετήσει σε πολυάριθμες στρατιωτικές αποστολές, ανθρωπιστικές παροχές βοηθείας και επιχειρήσεις διάσωσης.


Μερικά χαρακτηριστικά του C-130 Hercules:Πολλαπλοί ρόλοι: Το C-130 μπορεί να εκτελέσει πολλές αποστολές, όπως μεταφορά επιβατών και φορτίου, αερογέφυρα, επιχειρήσεις αναγνώρισης, αεροβολισμό, διασωστικές αποστολές και πυροσβεστική καταπολέμηση.
Ευελιξία: Το C-130 είναι γνωστό για την ικανότητά του να λειτουργεί σε ακραίες συνθήκες και σε απομακρυσμένες τοποθεσίες. Μπορεί να προσγειωθεί σε αεροδρόμια μικρού μεγέθους, ακόμη και σε χωματόδρομους, και να ανταπεξέλθει σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Κινητήρες: Διαθέτει τέσσερις κινητήρες turboprop τύπου Allison T56-A-15, οι οποίοι παρέχουν ισχύ και αξιοπιστία, καθιστώντας το C-130 ικανό να προσγειωθεί και να απογειωθεί από σχετικά μικρές και απαιτητικές πίστες.
Διαστάσεις: Το C-130 έχει μήκος περίπου 29.8 μέτρα, πλάτος 40.4 μέτρα και ύψος 11.7 μέτρα. Το μέγεθος του επιτρέπει να μεταφέρει μεγάλο φορτίο και να προσγειωθεί σε σχετικά μικρές πίστες.
Χωρητικότητα φορτίου: Το C-130 μπορεί να μεταφέρει περίπου 19 τόνους φορτίου ή περίπου 92 στρατιώτες, 64 αλεξιπτωτιστές ή 74 φορείς επιζώντων.
Εμβέλεια και ταχύτητα: Η μέγιστη ταχύτητα του C-130 είναι περίπου 670 χλμ/ώρα (415 μίλια/ώρα) με μέγιστη εμβέλεια περίπου 4,000 χιλιόμετρα (2,500 μίλια) χωρίς ανεφοδιασμό.Το C-130 λειτουργεί σε όλη την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, υπηρετώντας με την Air Mobility Command, την Air Force Special Operations Command, την Air Combat Command, τις ΗΠΑ Αεροπορικές Δυνάμεις στην Ευρώπη, το Pacific Air Forces, την Air National Guard και την Air Force Reserve Command, εκπληρώνοντας μια ευρεία γκάμα λειτουργικών αποστολών τόσο σε ειρηνικές όσο και σε πολεμικές καταστάσεις.
Βασικές και εξειδικευμένες εκδόσεις του αεροσκάφους εκτελούν ποικίλους ρόλους, όπως υποστήριξη εναέριας μεταφοράς, αεροϊατρικές αποστολές, αναγνώριση καιρού, αεροψεκαστικές αποστολές, κατάσβεση πυρκαγιάς για την Υπηρεσία Δασών των ΗΠΑ και αποστολές ανακούφισης από φυσικές καταστροφές…

www.newsauto.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά