Επίσημο ελληνικό αίτημα για 49 αεροσκάφη Black Hawk από τις ΗΠΑ



Επίσημο αίτημα από την Ελλάδα για την προμήθεια έως 49 ελικοπτέρων Black Hawk έχει λάβει το Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ΕΡΤ.


Επίσημο ελληνικό αίτημα για 49 αεροσκάφη Black Hawk από τις ΗΠΑ© Παρέχεται από: capital.gr

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν, μετά από πάρα πολλές δεκαετίες, να επιτύχουν μία ομοιοτυπία, καθώς αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 18 διαφορετικοί τύποι ελικοπτέρων σε στρατό, αεροπορία, ναυτικό και σώματα ασφαλείας.






Ακόμα, η Ελλάδα περιμένει την απάντηση των ΗΠΑ για τα F35. Το σχετικό αίτημα είχε κάνει η Αθήνα τον Ιούνιο και αφορά 20+20 μαχητικά 5ης γενιάς. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς γίνεται προσπάθεια η απάντηση να σταλεί πριν από τις εκλογές.

Η ΕΡΤ βρέθηκε στα εργοστάσια που κατασκευάζονται τα Black Hawk Sikorsky και τα Super Hercules στη Τζόρτζια και στη Φλόριντα.

Το επιτελείο διερευνά τον τρόπο με το οποίο θα αντικαταστήσει ελικόπτερα πολλών δεκαετιών, όπως τα "Huey", ενώ τα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν συμπληρώσει 23 χρόνια επιχειρησιακής δράσης. Το Πολεμικό Ναυτικό επιχειρεί με Sikorsky και αγόρασε το νέο τύπο ελικοπτέρου.

"Μια δυνητική αγορά των Black Hawk για τον στρατό ξηράς και την πολεμική αεροπορία θα επιτρέψει μέσω της ομοιοτυπίας να μειωθεί σημαντικά το επιχειρησιακό κόστος των ελικοπτέρων και φυσικά μέσω της κοινής εφοδιαστικής αλυσίδας επιτυγχάνεται μια καλύτερη επιχειρησιακή ετοιμότητα", σημειώνει ο Διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης της Lockheed Martin Rotary and Mission Systems Γρηγόρης Κουτσογιάννης.

Στο Παλμ Μπιτς στη Φλόριντα δοκιμάζονται όλα τα ελικόπτερα της οικογένειας Sikorsky, ανάμεσά τους και τα ΜΗ-60 ROMEO που ήδη έχει αγοράσει το Πολεμικό Ναυτικό.

Στη Μαριέττα της Τζόρτζια οι υπεύθυνοι της παραγωγής έκαναν ιδιαίτερη μνεία στα κομμάτια που κατασκευάζονται για τα C-130J από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.

msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά