Μεθοδευμένη η απαξίωση των στρατιωτικών εργοστασίων 303 και 304 ΠΕΒ στη Λάρισα και στο Βελεστίνο










Τη μεθοδευμένη πορεία απαξίωσης των στρατιωτικών εργοστασίων κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, κατά την συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει για την κατάσταση των Προκεχωρημένων Εργοστασίων Βάσης 303 και 304 (ΠΕΒ) στη Λάρισα και στο Βελεστίνο Μαγνησίας αντίστοιχα.



Από τις πρόσφατες επισκέψεις κλιμακίων του ΚΚΕ στα δύο εργοστάσια διαπιστώθηκε η συρρίκνωση του προσωπικού, η έλλειψη Μέσων Ατομικής Προστασίας, τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη δεν έχει απομακρυνθεί ο αμίαντος, παρά το γεγονός πως έχει απαγορευτεί η εμπορία και η χρήση προϊόντων αμίαντου από τον Γενάρη του 2005. Για το συγκεκριμένο θέμα, ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε πως «αναμένεται η ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών», καθώς «δεν υπάρχει η δυνατότητα να παρακαμφθούν οι διαδικασίες για την εκταμίευση των κονδυλίων». Ενώ για τη μείωση του προσωπικού επικαλέστηκε προσλήψεις με το σταγονόμετρο, που δεν μπορούν να αναιρέσουν την πορεία συρρίκνωσης των δύο εργοστασίων.

Ο Νίκος Παπαναστάσης τόνισε πως οι εργαζόμενοι των δύο εργοστασίων ακούνε υποσχέσεις εδώ και δεκαετίες, από όλες τις κυβερνήσεις. Την ίδια ώρα, λόγω της έλλειψης προσωπικού υπερσύγχρονα μηχανήματα «κάθονται». Όπως είπε, δαπανώνται δισεκατομμύρια για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, για συμμετοχή σε ΝΑΤΟικές αποστολές και ασκήσεις, όμως, δεν δίνονται χρήματα για προσλήψεις.



Ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε για «μεθοδευμένη, σταθερή πορεία απαξίωσης αυτών των μονάδων» με σκοπό την ιδιωτικοποίηση τους, δηλαδή να δοθούν «φθηνά εργοστάσια στους ιδιώτες». Ενώ ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ θα σταθεί δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων των δύο εργοστασίων.

www.onlarissa.gr


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά