Την έγκριση για την εκκίνηση της διαδικασίας για την πρόσληψη 138 μονίμων υπαλλήλων διαφόρων κλάδων και κατηγοριών για τη στελέχωση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) και του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (401 ΓΣΝΑ) προανήγγειλε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι έχει εγκριθεί «η κίνηση της διαδικασίας για πρόσληψη 138 μονίμων υπαλλήλων διαφόρων κλάδων και κατηγοριών» ενώ «επίκειται η έκδοση σχετικής προκήρυξης από το ΑΣΕΠ».

Όπως είπε, οι 59 προσλήψεις αφορούν στην κάλυψη αναγκών σε προσωπικό των στρατιωτικών νοσοκομείων και των τριών Γενικών Επιτελείων.

Ειδικότερα, για το ΝΙΜΤΣ, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την πρόσληψη 21 μονίμων υπαλλήλων διάφορων κλάδων και κατηγοριών ενώ «μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας ολοκληρώθηκε η μετάταξη, από διάφορους τομείς του Δημοσίου, 5 ατόμων και η απόσπαση ενός ατόμου στο ΝΙΜΤΣ».

Διευκρίνισε παράλληλα ότι έχει ξεκινήσει και η διαδικασία για την πρόσληψη 9 ατόμων, κυρίως υγειονομικών ειδικοτήτων, για το 401 ΓΣΝΑ.

Ο προγραμματισμός των προσλήψεων για το 2022

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό προσλήψεων τρέχοντος έτους υποβλήθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών από τα Γενικά Επιτελεία συνολικά 320 αιτήματα, που αποτυπώνουν τις ανάγκες σε προσωπικό διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων των νοσοκομείων που υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Ειδικότερα», ανέφερε πως, «το ΓΕΣ υπέβαλε απαίτηση για 84 θέσεις, εκτιμώμενων αναγκών σε προσωπικό για το 401 ΓΣΝΑ». Όσο για τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), «παρατηρείται αυξητική τάση των εισακτέων».

Εντός του 2021, «προσελήφθησαν συνολικά 42 ΕΠΟΠ ειδικότητας Βοηθού Νοσηλευτή για την περαιτέρω ενίσχυση των νοσηλευτικών υπηρεσιών του Στρατού Ξηράς, εκ των οποίων οι 26 τοποθετήθηκαν στο 401 ΓΣΝΑ και οι 16 στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (ΓΣΝΕ)», ενώ για το έτος 2022 «αναμένεται η πρόσληψη επιπλέον 60 ΕΠΟΠ Υγειονομικού, η κατανομή των οποίων σε ειδικότητες δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί» καταλήγει στην απάντησή του ο Ν. Χαρδαλιάς.


Ανακοινωθηκαν μόνιμες προσλήψεις στα στρατιωτικά νοσοκομεία - e-dimosio.gre-dimosio.gr