Ετοιμάζονται στελέχη ΠΒ για να ενισχύσουν το ΝΑΤΟ δίπλα στην Ουκρανία


Ρεπορτάζ Βάλια Αμπατζή -Δημοσιογράφος


Πληροφορίες που φτάνουν απο στρατιωτικούς στο ενημερωτικό blog μας αναφέρουν ότι κάποιες συγκεκριμένες ειδικότητες πυροβολικού τους έχουν ξεκινήσει ήδη αιματολογικό έλεγχο και έχουν προχωρήσει και στον εμβολιασμό του προσωπικού

Είναι σε εγρήγορση μήπως τους καλέσουν για κάποια χώρα του ΝΑΤΟ πέριξ της Ουκρανίας!
Πιθανόν Πολωνία ή Ρουμανία!
Γίνονται όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες.


Δεν είναι άλλωστε τυχαία η δήλωση του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτοπουλου <<
Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν πλήρως στη Δύναμη Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, όπως προβλέπεται>> μετά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ

Όπως άλλωστε είχε αναφέρει το ΥΠΕΘΑ:

Κατά τη συζήτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, εξέφρασε την ακλόνητη υποστήριξη της Ελλάδας στην κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της. Επισήμανε ότι, η εισβολή και οι αναθεωρητικές ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των θεμελιωδών αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι και υπογράμμισε ότι η διπλωματική οδός αποτελεί τη μόνη εφικτή λύση για την αποκατάσταση της σταθερότητας και της ασφάλειας.

Αναφορικά με την ανθρωπιστική κρίση, ανέφερε ότι η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή έχει στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και επανέλαβε το έντονο ενδιαφέρον της πατρίδας μας για τους ομογενείς μας στην Μαριούπολη που δοκιμάζονται από τον ρώσικο βομβαρδισμό.

Επιπρόσθετα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν πλήρως στη Δύναμη Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, όπως προβλέπεται από τα σχετικά σχέδια και αρκετές στρατηγικές συμμαχικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα συνέβαλαν στην ταχεία απάντηση του ΝΑΤΟ στη ρωσική απειλή.

Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα υποστήριξε το τεράστιο πακέτο κυρώσεων που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά, επισημαίνοντας το σημαντικό οικονομικό τίμημα που θα έχουν αυτές οι κυρώσεις και στους Συμμάχους του ΝΑΤΟ και τα Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Σχετικώς με τη μακροπρόθεσμη προσαρμογή της στάσης αποτροπής και άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, ο Υπουργός σημείωσε ότι η σταθερή αποστολή του ΝΑΤΟ είναι να διατηρήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στον ευρωατλαντικό χώρο ως σύνολο, για όλους τους Συμμάχους χωρίς εξαίρεση. Η εξασφάλιση ίσης ασφάλειας για όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, ανεξάρτητα από την εγγύτητά τους με τη Ρωσία, παραμένει βασικό καθήκον της Συμμαχίας.

Επιπροσθέτως ανέφερε ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί μια πραγματικά αποτελεσματική προοπτική 360 μοιρών και να διασφαλιστεί η ικανότητα αποτροπής και άμυνας έναντι απειλών που προέρχονται από όλες τις στρατηγικές κατευθύνσεις. Στο πλαίσιο αυτό δεν πρέπει να περιοριζόμαστε σε μια στενή άποψη της ασφάλειας που εστιάζει αποκλειστικά στις τρέχουσες απειλές, όσο σοβαρές κι αν είναι αυτές, αλλά η Συμμαχία οφείλει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις περίπλοκες προκλήσεις ασφαλείας που προέρχονται επίσης από τον Νότο και τις δευτερογενείς επιπτώσεις τους στη σταθερότητα των μελών του ΝΑΤΟ.

Επισήμανε ότι, η Ελλάδα συμβάλλει συνεχώς στην ενίσχυση της ετοιμότητας και της ανταπόκρισής του ΝΑΤΟ, συνεισφέροντας στις προβλεπόμενες αμυντικές δαπάνες των Συμμάχων, αλλά και με τη συνέχιση της ενεργού συμμετοχής στις επιχειρήσεις, τις αποστολές και τις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ. Επίσης σημείωσε ότι είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Όπως δήλωσε στη Βουλή και ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, «η Ελλάδα ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και το ίδιο κάνουμε και σήμερα».

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά