Συμμετοχή Αρχηγού ΓΕΣ στην 8η Σύνοδο των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Χερσαίων ΔυνάμεωνΣυμμετοχή Αρχηγού ΓΕΣ στην 8η Σύνοδο των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Χερσαίων Δυνάμεων

Το διάστημα από 22 έως 24 Μαρτίου 2022, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, συμμετείχε στην 8η Σύνοδο των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Χερσαίων Δυνάμεων, η οποία διεξήχθη στην έδρα του EUROCORPS, στο Στρασβούργο της Γαλλίας.
Το κύριο θέμα της Συνόδου ήταν «Co-operations, Ιntegrations: Τowards a stronger Europe». Ειδικότερα, συζητήθηκαν η διαχείριση κρίσεων και η συμβολή των Ευρωπαϊκών Στρατών στην Ευρωπαϊκή ασφάλεια, η πρόληψη των κρίσεων μέσω της δημιουργίας συμμαχιών με τρίτες χώρες, καθώς και θέματα διαλειτουργικότητας.
Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Αρχηγός πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με τον Διοικητή της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR-AF) General Christopher Cavoli, καθώς και με τους ομολόγους του από τη Γαλλία General Pierre Schill, την Ιταλία Lieutenant General Pietro Serino, την Ολλανδία Lieutenant General Martin Wijnen και τη Ρουμανία Major General Iulian Berdilă. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, που πραγματοποιήθηκαν σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
#ΕλληνικόςΣτρατός, #HellenicArmyShare on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά