Ημερήσια Διαταγή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

 
Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες, Έφεδροι και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,

Η 25η Μαρτίου, είναι διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Σήμερα, γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και ταυτόχρονα την απελευθέρωση του Έθνους από τον Οθωμανικό ζυγό.

Πατρίδα και Θρησκεία είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Υπό τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού οι αγωνιστές του 1821 έγραψαν σελίδες δόξας, καθώς με περίσσευμα γενναιότητας και θάρρους, απελευθέρωσαν την πατρίδα μας από τους κατακτητές.

Τιμούμε τη μνήμη των αμέτρητων ηρώων, οι οποίοι με πνεύμα αυτοθυσίας, θυσιάζοντας ακόμη και την ίδια τους τη ζωή υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους τα υψηλά ιδανικά του Ελληνικού Έθνους. Με μεγαλείο ψυχής η γενιά εκείνη αναγέννησε το Έθνος μας. Η ηρωική αυτή γενιά της νεότερης ελληνικής ιστορίας μας, νίκησε έναν πολυπληθέστερο και ισχυρότερο αντίπαλο και διακήρυξε την Ελευθερία του Γένους δίνοντας το σύνθημα σε πολλούς λαούς της υφηλίου για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία.

Η ιστορική αξία της επετείου του 1821 είναι ανεκτίμητη διότι μας εμπνέει και μας διδάσκει ότι με σκληρούς αγώνες, τόλμη, αυτοθυσία και πίστη στα εθνικά και δημοκρατικά ιδεώδη, πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Μας θυμίζει ότι όταν οι αγώνες δίνονται με ομοθυμία ψυχής κερδίζονται και οι πιο άνισες μάχες και ότι ενωμένοι και συνειδητοποιημένοι ξεπερνάμε κάθε πρόκληση.

Αποτελεί διαχρονική δέσμευση για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ότι θα συνεχίσουν να είναι ο εγγυητής της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας. Μια δέσμευση απέναντι στους προγόνους μας, που οι Ένοπλες Δυνάμεις εκπληρώνουν σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε η Χώρα μας να μπορεί να αντιμετωπίζει όλες τις σύγχρονες προκλήσεις ασφαλείας, αλλά ταυτόχρονα να εκπληρώνει τις διεθνείς υποχρεώσεις της, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην ειρήνη, στην ασφάλεια και στη σταθερότητα της περιοχής μας.

Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Η γεωπολιτική ρευστότητα, οι υβριδικές απειλές και τα προβλήματα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό, αντιθέτως απαιτούν αυξημένη ετοιμότητα και διαρκή εγρήγορση.

Διανύουμε μια περίοδο με σοβαρές προκλήσεις ασφαλείας, τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και σε εθνικό. Η πρόσφατη ρωσική εισβολή κατά της Ουκρανίας φέρνει, με εντυπωσιακό τρόπο, τη διεθνή κοινότητα αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις καθώς διακυβεύονται τα όρια του διεθνούς δικαίουη ισχύς των Συνθηκών, η γεωπολιτική σταθερότητα στην Ευρώπη ακόμη και το ίδιο το δικαίωμα των κρατών να είναι ελεύθεραH θέση της Ελληνικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρηστηρίζουμε την Ουκρανία και την Ελληνική ομογένεια και ταυτόχρονα διασφαλίζουμε τα συμφέροντα της χώρας όπως διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή.

Προς τούτο έχουμε ιστορική και εθνική ευθύνη να διατηρήσουμε το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων υψηλό, εξασφαλίζοντας την ισχυρή αποτρεπτική τους ισχύ, έτσι ώστε να αποτελούν τον θεματοφύλακα της εθνικής ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι Κυβέρνηση και Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καταβάλλουμε καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια για τη Θωράκιση της χώρας έναντι οποιασδήποτε απειλής και τη διασφάλιση των Εθνικών μας Συμφερόντων.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας αναβαθμίζονται συνεχώς σε ανθρώπινο δυναμικό, σε μέσα, σε υποδομές και θωρακίζονται με τα πλέον σύγχρονα οπλικά συστήματα προβολής ισχύος τελευταίας γενιάς, ενισχύοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες.

Ταυτόχρονα, με την άσκηση ενεργής Αμυντικής Διπλωματίας, έχουμε πετύχει τη δημιουργία ενός ισχυρού πλέγματος Συμμαχιών σε διμερές και πολυμερές επίπεδοαξιοποιώντας κάθε δυνατότητα για επαύξηση της Εθνικής μας Ισχύος και καθιστώντας τη χώρα μας βασικό πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή μας.

Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να σας συγχαρώ για την άριστη εκτέλεση της αποστολή σας, αλλά και την άοκνη προσπάθειά σας κατά τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στο κοινωνικό σύνολο, οποτεδήποτε αυτή χρειάστηκε.

Σας προτρέπω να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο, επαγγελματισμό και υπερηφάνεια το έργο σας, ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή περίοδο για την Πατρίδα μας,

αντλώντας δύναμη ιστορικής αυτογνωσίας και αυτοεκτίμησης από την επανάσταση του 1821.

Εύχομαι η Υπεραγία Θεοτόκος να προστατεύει καθέναν από εσάς ξεχωριστά και τις οικογένειές σας.

Δόξα και τιμή στους αθάνατους αγωνιστές του 1821.

Ζήτω η Ελλάδα

Ζήτω το Έθνος

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821

Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά