Πώς ο «Αμερικανός στρατιωτικός» εξαπάτησε οκτώ γυναίκες σε διάφορες περιοχές της ΕλλάδαςΠώς ο «Αμερικανός στρατιωτικός» εξαπάτησε οκτώ γυναίκες σε διάφορες περιοχές της ΕλλάδαςΗ συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεων απάτης με θύματα γυναίκες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών γυναικών και 3 αλλοδαπών ανδρών, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και απάτης.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι μαζί με τουλάχιστον ακόμα έναν άγνωστο συνεργό τους και ενεργώντας τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2020 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους, με στόχο την εξαπάτηση γυναικών και την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Ως προς τη μεθοδολογία τους, αρχικά ο άγνωστος συνεργός τους προσέγγιζε γυναίκες μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, προσποιούμενος ότι είναι εργαζόμενος του αμερικανικού στρατού ή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), που υπηρετούσε σε χώρες της Ασίας (Συρία, Αφγανιστάν κ.α.).

Στη συνέχεια επιδίωκε τη συναισθηματική σύνδεση με τα υποψήφια θύματά του και την απόσπαση χρημάτων, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, όπως:


· ότι θα έστελνε δέμα που δήθεν περιείχε χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα και θα έπρεπε να καταβληθούν χρήματα για τα έξοδα μεταφοράς και εκτελωνισμού ή

· ότι δήθεν είχε συλληφθεί σε αεροδρόμιο σε χώρα της Ασίας και ζητούσε να καταβληθούν χρήματα ως δήθεν εγγύηση για την απελευθέρωσή του ή

· ότι θα έπαιρνε σύνταξη και θα ερχόταν να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, ζητώντας να αιτηθεί ως σύζυγός του άδεια από τον Ο.Η.Ε. καταβάλλοντας διάφορα χρηματικά ποσά.

Μέχρι στιγμής εξακριβώθηκε ότι από 8 γυναίκες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 168.448 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 29.000 ευρώ.

Τα χρηματικά ποσά καταβάλλονταν από τα θύματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς πιστωτικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και σε εταιρείες μεταφοράς χρημάτων.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των άγνωστων συνεργών τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά