Ορεστιάδα: Βρέθηκε αντιαρματικό βλήμα σε σπίτι – Εκκένωση περιοχής, μεγάλη κινητοποίηση Αστυνομίας, Στρατού, ΠυροσβεστικήςΜια περίεργη υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη της Ορεστιάδας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr βρέθηκε αντιαρματικό βλήμα σε υπόγειο σπιτιού της περιοχής Σαγήνης και συγκεκριμένα στην τοποθεσία που αποκαλούνται Ελληνοποντιακά.
Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας, του Στρατού και της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο, ενώ αναζητείται και ασθενοφόρο αφού είναι απαραίτητη η παρουσία του, ώστε να ξεκινήσει η επιχείρηση απομάκρυνσης του και εξουδετέρωσης του εκτός του σπιτιού.

Το σπίτι που είναι στην περιοχή της οδού Ζαρίφη και έχει έξι με επτά διαμερίσματα εκκενώθηκε, ενώ λαμβάνονται μέτρα και στην γύρω περιοχή όταν ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς του αντιαρματικού βλήματος που είναι αμερικάνικης προέλευσης. Μάλιστα έχει κληθεί και ειδικός πυροτεχνουργός της ομάδας EOD για να αναλάβει την μεταφορά του συγκεκριμένου αντιαρματικού βλήματος, αφού να γίνει προσπάθεια απενεργοποίησης του μέσα στο σπίτι αποκλείεται. Κι αυτό γιατί φαίνεται να είναι εξωτερικά αλλοιωμένο και υπάρχει φυσικά τεράστιος κίνδυνος να εκραγεί και να διαλύσει τα πάντα στην περιοχή.

Στο σημείο έχουν φτάσει και άνδρες άλλων κρατικών υπηρεσιών, αφού ουδείς γνωρίζει αυτή την στιγμή πως βρέθηκε το συγκεκριμένο αντιαρματικό βλήμα στο υπόγειο του σπιτιού, ποιος το έβαλε εκεί ή αν μπορεί να έχει κλαπεί από κάποια στρατιωτική μονάδα της περιοχής.


18:30′: Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αντιαρματικό βλήμα εντόπισε τεχνικός που πηγε στο υπόγειο του σπιτιού για κάποιες ηλεκτρολογικές εργασίες.

Επίσης, ακόμα δεν έχει γίνει το παραμικρό ώστε να ξεκινήσει η επιχείρηση απομάκρυνσης του, αφού ακόμα δεν βρέθηκε λύση για το ασθενοφόρο που είναι απαραίτητο. Περιμένουν να έρθει επίσημο έγγραφο από τον Στρατό ότι δεν θα στείλει στρατιωτικό ασθενοφόρο γιατί είναι κατοικημένη περιοχή όπως υποστηρίζει, ενώ το ΕΚΑΒ δεν δέχεται να στείλει ασθενοφόρο επειδή δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο αλλά και δεν στέλνει σε τέτοια περιστατικά, γιατί δεν είναι της αρμοδιότητάς του.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΕΙΟΥ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά