Για την επιχειρησιακή ετοιμότητα τα στελέχη λαμβάνουν επιπλέον μόρια

 

 Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές της κοινοποίησης, με θέμα «Καθορισμός κατηγοριοποίησης μοριοδότησης νήσου Σκύρου και ένταξή της στην ΥΑ περί παραμετροποίησης κριτηρίων μεταθέσεων στελεχών των ΕΔ», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

 Καταρχάς, το πλαίσιο των μεταθέσεων των στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) ρυθμίζεται σύμφωνα με το ν.3883/2010 (Α΄167) και εξειδικεύεται με τη συναφή πρόσφατα εκδοθείσα Υπουργική Απόφαση Φ.411/12/362832/Σ.8977/26-11-21 (Β΄5700), με τα οποία εξασφαλίζεται το αδιάβλητο και η αντικειμενικότητα των μεταθέσεων. Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, τα στελέχη καλύπτουν θέσεις που αντιστοιχούν στο βαθμό και την ειδικότητά τους, κατά τις διακρίσεις του άρθρου 3 του ως άνω νόμου, τα καθορισθέντα στους ισχύοντες Πίνακες Οργάνωσης Υλικού (ΠΟΥ) και τις Υπηρεσιακές απαιτήσεις, όπως αυτές διαμορφώνονται από τις αναφυόμενες Υπηρεσιακές ανάγκες. 

Σε κάθε περίπτωση τα Γενικά Επιτελεία, εν προκειμένω δε το ΓΕΣ, ως οργανισμοί με καθαρά εξωστρεφή χαρακτήρα, γίνονται καθημερινά αποδέκτες προτάσεων τροποποίησης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου των μεταθέσεων, στη βάση, τόσο των συμπερασμάτων στα οποία οι ίδιοι οι αρμόδιοι επιτελείς έχουν καταλήξει, όσο και των προτάσεων που υποβάλλονται από τις Μονάδες, τους Μείζονες Σχηματισμούς, από τα ίδια τα στελέχη και άλλους φορείς, μέσω μίας θεσμοθετημένης προς τούτο διαδικασίας. -2- Οι προτάσεις αυτές αξιολογούνται στο σύνολό τους από την Ιεραρχία, και στην περίπτωση που εκτιμηθεί πως είναι δυνατό να συμβάλλουν θετικά στην επίλυση ζητημάτων που ενδεχομένως θα παρατηρηθούν κατά την εφαρμογή της ισχύουσας Υπουργικής Απόφασης, αυτές θα ομαδοποιηθούν και θα υποβληθούν αρμοδίως, ιεραρχικά, για περαιτέρω επεξεργασία και λήψη τελικής απόφασης.

 Εν προκειμένω, τα στελέχη πλέον της μοριοδότησης που λαμβάνουν από την υπηρεσία τους, στη Φρουρά της Σκύρου, δηλαδή στο πεδίο «αντικειμενικά κριτήρια», μοριοδοτούνται ομοίως στο πεδίο «επιχειρησιακή βαρύτητα», κατά τα καθοριζόμενα στην ως άνω Υπουργική Απόφαση. 

 Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις της νέας Υπουργικής Απόφασης, τα στελέχη λαμβάνουν επιπλέον μόρια στο πεδίο «επιχειρησιακή ετοιμότητα», λογιζομένου του έργου, της αποστολής και των ιδιαίτερων απαιτήσεων, που η Μονάδα - Ανεξάρτητη Υπομονάδα στην οποία υπηρετούν, καλείται να φέρει εις πέρας.

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά