ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ

Δυστυχώς έχει παρέλθει αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς εποικοδομητική εξέλιξη, στο ζήτημα της «αρρυθμίας» που έχει προκύψει, αναφορικά με τη διαδικασία υλοποίησης των τακτικών κρίσεων Αξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ Τάξεως 1992 -που διενεργούνται βάσει των διατάξεων του Ν.2439/1996-, οι οποίοι διαγράφηκαν από τους Πίνακες Τακτικών Κρίσεων Αξκων 2020 – 2021.

Πρόκειται για ζήτημα το οποίο πρώτος ο ΣΑΣΜΥ το ανέδειξε δημόσια και ακολούθησε μεγάλος αριθμός συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο. Η ευρεία αυτή αποδοχή πέρα από τη σημειολογική της βαρύτητα, καταδεικνύει την εγκυρότητα των θέσεων που διατυπώσαμε, σύμφωνα και με έγκριτους νομικούς.

Ο ΣΑΣΜΥ σε κάθε περίπτωση για την άρση της υφιστάμενης δυσχέρειας σε διοικητικό επίπεδο, αλλά και την αποφυγή του αδιεξόδου που δύναται να προκύψει με αχρείαστες νομικές διεκδικήσεις επί του αυτονόητου, κρίνει σκόπιμη την άμεση ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα διευθετήσει το θέμα οριστικά και αμετάκλητα.

Παράλληλα, με δεδομένο ότι ήδη έχει παρέλθει πολύτιμο χρονικό διάστημα, φρονούμε ότι για την εύρυθμη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται εκ μέρους της Κανονιστικώς δρώσας Διοίκησης, είναι επιβεβλημένη η θέσπιση δικλείδας ασφαλείας προκειμένου να εξασφαλιστεί θεσμικά η έγκαιρη ολοκλήρωση των κρίσεων του υπόψη προσωπικού. 

Τέλος, χαιρετίζουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον του ΚΙΝΑΛ, καθώς με την ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του (υπενθυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη επίκαιρη ερώτηση που γίνεται για το εν λόγω θέμα), αναδεικνύει και φέρει στην επικαιρότητα ξανά ένα μείζον ζήτημα ηθικής τάξεως που αφορά μερίδα συναδέλφων αποφοίτων ΑΣΣΥ, οι οποίοι προσμένουν με ανυπομονησία την αποκατάσταση τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

 

Ευάγγελος Στέφος

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

 

       Στέφανος Κουκουράβας

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά