Προβλήματα με τη μισθοδοσία των ΟΒΑ

 

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
TYPOG


ΘΕΜΑ : Μισθοδοσία Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) 

α. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 11/03.1.2019 έγγραφό μας

β. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 17/26.10.2020 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.

1. Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το (β) σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΗΜ.), με το οποίο γνωρίζεται ότι δεν καταβάλλεται ακόμη ο αναλογούν μισθός στους νέους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), αν και έχει παρέλθει σημαντικός χρόνος από την κατάταξή τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην καθημερινότητά τους, αναφορικά με τε τρέχοντα έξοδά τους, στα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

2. Επίσης, με το ως άνω έγγραφο, η Ένωση, μεταφέρει την πικρία των υπηρετούντων στη Λήμνο ΟΒΑ, γιατί δεν λαμβάνουν όπως όλα τα στελέχη και οι λοιποί δημόσιοι υπάλληλοι εν γένει το επίδομα παραμεθόριων περιοχών.   

3. Κατόπιν τούτων και επανερχόμενοι στο (α) σχετικό έγγραφό μας, με το οποίο μεταφέραμε την αβλεψία του ν.4472/2017 σχετικά με τη μη καταβολή και στους ΟΒΑ του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών, όπως στα λοιπά στελέχη, παρακαλούμε όπως ενσκύψετε στα προβλήματα και δώσετε άμεσα την πρέπουσα λύση.

...........

ΘΕΜΑ : Μισθοδοσία Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ)

ΣΧΕΤ : Ν.4472/2017 (ΦΕΚ Α΄ 74, «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις»)

1. Με το παρόν έγγραφό μας, σάς μεταφέρουμε παράπονα συναδέλφων μας Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), καθόσον, αν και διανύουν τον τρίτο (3ο) μισθολογικό μήνα από την κατάταξή τους στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων με τον υπόψη θεσμό, μέχρι και σήμερα δεν έχουν πληρωθεί κανονικώς, παρά μόνο ως προκαταβολή.

2. Συγκεκριμένα, η ημερομηνία κατάταξής τους ήταν η 25η Αυγούστου και η ημερομηνία παρουσίασής τους στις Μονάδες η 7η Σεπτεμβρίου. Την 30η Σεπτεμβρίου ζήτησαν και έλαβαν προκαταβολή έναντι μισθού, περί τα χίλια (1.000) ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε, οι περισσότεροι, οι οποίοι δεν είναι από τη Λήμνο, αναγκάζονται να μισθώνουν κατοικίες με υψηλά ενοίκια και λαμβάνοντας υπόψη και τα τρέχοντα έξοδά τους, δυστυχώς η προκαταβολή δεν τους αρκεί ούτε για τα προς το ζην. Ήδη και κατά την τρέχουσα μισθοδοσία των στελεχών (για το μήνα Νοέμβριο 2020) οι ΟΒΑ, που υπηρετούν στη Λήμνο, δεν έλαβαν μισθό.

3. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 127 του σχετικού θεσπίστηκε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων το επίδομα παραμεθορίου. Με λύπη  διαπιστώνουμε ότι στους ΟΒΑ δεν καταβάλλεται το υπόψη επίδομα. Ας μην ξεχνάμε ότι και οι ΟΒΑ είναι στελέχη συνάδελφοι των Ενόπλων Δυνάμεων που στελεχώνουν παραμεθόριες περιοχές, για τις οποίες καταβάλλεται το εν λόγω επίδομα.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά