Σεισμός: Σε ετοιμότητα οι στρατιωτικές δυνάμεις σε Σάμο και Χίο


samos_seismos_aaa
Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα δύο νησιά - Σε επιφυλακή ο στρατός σε Σάμο και Χίο για την παροχή συνδρομής όπου απαιτηθεί
Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί οι στρατιωτικές δυνάμεις στη Σάμο και τη Χίο μετά την πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,7 Ρίχτερ που χτύπησε την περιοχή του Βορείου Αιγαίου λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι.

Από τις πρώτες καταγραφές, φαίνεται ότι οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Σάμο δεν έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Από τους πρώτους οπτικούς ελέγχους έχουν εντοπιστεί κάποιες ρωγμές σε στρατιωτικά οικήματα στο νησί, οι οποίες ωστόσο δεν εμπνέουν ανησυχία. Από τις μέχρι στιγμής αναφορές φαίνεται ότι ο ισχυρός σεισμός μεγέθους σχεδόν 7 Ρίχτερ δεν προκάλεσε ζημιές στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και στη Χίο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μικρότερα νησιά κοντά στην Χίο και την Σάμο, βόρεια-βορειοδυτικά της οποίας εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού.


Οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Σάμο και την Χίο έχουν τεθεί σε καθεστώς ετοιμότητας διά παν ενδεχόμενο, τόσο για να αντιμετωπιστούν προβλήματα από πιθανούς μετασεισμούς όσο και για να παρασχεθεί συνδρομή σε όποια περίπτωση μπορεί να απαιτηθεί.


protothema
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά