Τι ειπώθηκε σε έκτακτη συνάντηση Μητσοτάκη με τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων

 



Συνάντηση με τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων είχε εντός της εβδομάδας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εν μέσω των συνεχιζόμενων ενεργειών της Τουρκίας με τα πέρα δώθε του «Οruc Reis» στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του Καστελόριζου. Τη συνάντηση επιβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και επί τάπητος τέθηκαν επιχειρησιακά ζητήματα. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γεραπετρίτης στο ραδιόφωνο του Alpha, ο Πρωθυπουργός ήθελε να ενημερωθεί αναλυτικά για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θέλει να γνωρίζει όλα τα τεχνικά δεδομένα «αν πρόκειται να πάρει μεγάλες αποφάσεις, κάτι που αποτελεί καθημερινότητα πλέον».

 «Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να τα ξέρει όλα, όμως θέλει να τα ξέρει. Θέλει να γνωρίζει τα πάντα στην απόλυτη λεπτομέρεια», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας για τη μη ανακοινωθείσα σύσκεψη Μητσοτάκη με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, από την οποία απουσίαζε ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος (σ.σ. ενδεχομένως λόγω της συμμετοχής του στη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ). «Δεν γνωρίζω ποιοι ήταν εκεί», είπε ο κ. Γεραπετρίτης, «γνωρίζω όμως, ότι υπάρχουν και ζητήματα τα οποία είναι αμιγώς επιχειρησιακά» και «προφανώς την πολιτική απόφαση για ότι πράξουμε στο κομμάτι της άμυνάς μας, τη λαμβάνει η νομιμοποιημένη πολιτική ηγεσία». Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας γνωρίζει εξαιρετικά και καταλαβαίνει τα τεχνικά θέματα, σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας. «Εμείς είμαστε εκείνοι που προσπαθούμε να μάθουμε» και «τα εντελώς τεχνικά θέματα με τα πρωτόκολλα εμπλοκής κλπ, που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση κρίσης είναι θέματα τα οποία ανάγονται σε επίπεδο άλλο».

 Πηγή: Protagon.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά