Συνεργασία ΣΣΕ με Ιόνιο Πανεπιστήμιο

 

Συνάντηση του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου με την ηγεσία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

Με την ηγεσία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων συναντήθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου 2020 ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, στο πλαίσιο ενίσχυσης των δράσεων συνέργειας και εξωστρέφειας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στην συνάντηση, που ήταν υψηλού ενδιαφέροντος, συμμετείχαν ο Διοικητής της Σχολής Υποστράτηγος Θεμιστοκλής Γρυμπίρης, ο Κοσμήτορας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Καθηγητής Γεώργιος Καϊμακάμης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διονύσιος Μουζάκης, ενώ εκ μέρους του Ιονίου Πανεπιστημίου παραβρέθηκαν ο Πρύτανης Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, ο Πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου του Ιδρύματος Καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Ιωάννης Δραγώνας.

Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε περιέλαβε πιθανές δράσεις συνέργειας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων, με εστίαση σε ερευνητικό, εκπαιδευτικό και επιστημονικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα ο σχεδιασμός και ίδρυση κοινών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (joint degrees), οι συνεπιβλέψεις εργασιών και διδακτορικών διατριβών και η συνεργασία των ερευνητικών ομάδων και των εργαστηρίων των Ιδρυμάτων.

Οι συμμετέχοντες στην συνάντηση αντάλλαξαν προτάσεις και για το σχεδιασμό της ανάπτυξης κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων, τη  μεταφορά τεχνογνωσίας, τη διοργάνωση από κοινού επιστημονικών ή ερευνητικών συνεδρίων, ημερίδων και εκδηλώσεων, την υποβολή ερευνητικών προτάσεων, την αξιοποίηση του θεσμού του «επισκέπτη» καθηγητή για την διοργάνωση σειράς διαλέξεων και διδασκαλίας μαθημάτων, τη διοργάνωση και προώθηση κοινών Θερινών Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων και προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης, την  πρακτική άσκηση των φοιτητών και τέλος τις κοινές εκδηλώσεις εν όψη του εορτασμού των  200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

«Η προοπτική συνεργασίας με τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ενισχύει την ακαδημαϊκή ταυτότητα και εξωστρέφεια και των δύο Ιδρυμάτων, στο πλαίσιο μιας υγιούς, προσεκτικά σχεδιασμένης και δομημένης, ιδρυματικής στρατηγικής, που στηρίζεται στην διεπιστημονικότητα και μπορεί να υλοποιηθεί με την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των ιδρυμάτων μας», δήλωσε μετά το πέρας της συζητήσεως ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος.

Ο Κοσμήτορας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων τόνισε ότι «Με μεγάλη χαρά συναντηθήκαμε σήμερα με την Διοίκηση του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενός πολύ δυναμικού Ιδρύματος, με την οποία ανταλλάξαμε απόψεις και θέσεις για τις πολλαπλές επιλογές ενεργειών τις οποίες μπορούμε να αναλάβουμε από κοινού στα πλαίσια της διεπιστημονικότητας που διακρίνει τη σύγχρονη εποχή. Είμαι πεπεισμένος ότι η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει την αρχή μιας αποδοτικής συνεργασίας προς όφελος και των δύο Ιδρυμάτων».

inkefalonia

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά