Στη μάχη κατά της πανδημίας το ΓΕΣ: Mε αυτόματη μηχανή παραγωγής μασκών εξοπλίζεται το 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο

 

Με αυτόματη μηχανή παραγωγής μασκών αναμένεται να εξοπλιστεί το 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο (700 ΣΕ), σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου και η παραγωγή μασκών να γίνεται ταχύτερα, αλλά και να αποδεσμευτεί προσωπικό του εργοστασίου για άλλες εργασίες που αφορούν την κατασκευή ρουχισμού και υποδημάτων για τον Στρατό.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) από την πρώτη στιγμή της Πανδημίας ρίχτηκαν στη μάχη για να μην εξαπλωθεί ο κοροναοϊός με την παραγωγή αντισηπτικών υγρών και μασκών στα εργοστάσια που διαθέτει ο Στρατός Ξηράς. Στόχος των Επιτελών του ΓΕΣ είναι όμως αυτό να συνεχιστεί.

Σταθερή επιδίωξη του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση είναι εξάλλου να αναβαθμιστούν όσο γίνεται οι υπάρχουσες υποδομές σε όλον τον Στρατό Ξηράς όπως δηλαδή και τα στρατιωτικά εργοστάσια. 

Σ’ αυτό το πλαίσιο παραγγέλθηκε η μηχανή για το 700 ΣΕ για την αυτόματη παραγωγή μασκών.

Παράλληλα, ανάλογες οδηγίες για αναβάθμιση του εξοπλισμού έχουν δοθεί και για το 691 Βιομηχανικά Εργοστάσια Βάσης (691 ΒΕΒ) στον Αυλώνα, όπου γίνεται και παραγωγή ιατρικού οξυγόνου.

Ενδεικτικά της πολύτιμης συνδρομής του Στρατού Ξηράς στην μάχη κατά του κορωνοϊού αλλά και της προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο είναι τα ακόλουθα στοιχεία του Α΄ εξαμήνου του 2020:


-Κατασκευή 250.000 μασκών και 11.000 ατομικών συλλογών προστασίας στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19.

– Παρασκευή 11 τόνων υγρού απολυμαντικού χεριών, 210 τόνων διαλύματος απολύμανσης, 57.400 λίτρων αντισηπτικού υγρού και 8.000 φιαλιδίων αλκοολούχου φαρμακευτικού διαλύματος, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19.

– Διάθεση του 417 ΝΙΜΤΣ στο ΕΣΥ ως νοσοκομείο αναφοράς στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19.

– Διάθεση 39 στελεχών του Yγειονομικού σε αεροδρόμια και λιμάνια, για διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων στα πλαίσια αντιμετώπισης αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.

in.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά