ΓΕΕΘΑ: Το σχέδιο του Στρατηγού Φλώρου για να προχωρήσουν τα εξοπλιστικά

 

ΓΕΕΘΑ: Το σχέδιο του Στρατηγού Φλώρου για να προχωρήσουν τα εξοπλιστικά

Στέλνει άμεσα κόσμο στη ΓΔΑΕΕ - «Αγκάθι» η γραφειοκρατία.

Με το καθεστώς Ερντογάν να μην υποχωρεί, παρά τα αλλεπάλληλα «χαστούκια» της Ελλάδας σε στεριά, θάλασσα και αέρα, είναι δεδομένο ότι η Αθήνα πρέπει να προχωρήσει ταχύτατα και με ακρίβεια σε ενέργειες που θα ανακόψουν την κλιμακούμενη επιθετικότητας της Άγκυρας.

Ο συγκεκριμένος δρόμος προϋποθέτει εξοπλιστική ενίσχυση, η οποία ωστόσο ορισμένες φορές βρίσκει εμπόδια εξαιτίας των χρόνιων δυσλειτουργιών του ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη φαίνεται πως προχωρά άμεσα, καθώς το υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ με συνοπτικές διαδικασίες το πρόβλημα με τη γραφειοκρατία που καθυστερεί μονίμως την υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν ότι, κατόπιν των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από το Helexpo Forum της Θεσσαλονίκης για τα εξοπλιστικά, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, προκειμένου να υλοποιηθεί το πλάνο το οποίο είχε καταστρώσει για την αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και να προχωρήσουν τα «σφιχτά» χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, διέταξε να διατεθεί προσωπικό από κάθε Κλάδο στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων. Φυσικά, δεν πρόκειται για απλό προσωπικό, αλλά για έμπειρους αξιωματικούς που γνωρίζουν τι χρειάζεται ο κλάδος τους.

Με τον τρόπο αυτό, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα παρακαμφθούν, οι συμφωνίες θα προχωρήσουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις θα λάβουν άμεσα την απαραίτητη ενίσχυση. Όσο για το ποια προγράμματα θα τρέξουν άμεσα, η ολοκλήρωση της σύμβασης με τους Γάλλους για την προμήθεια των Rafale κρίνεται ως άμεσης προτεραιότητας, ενώ θα ακολουθήσουν φρεγάτες Διπλωματικοί και στρατιωτικοί αναλυτές συμφωνούν πως τα επόμενα χρόνια θα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμα για τη «γειτονιά» της ανατολικής Μεσογείου.

Αν η Ελλάδα δεν είναι πανίσχυρη στρατιωτικά και χάσει για μια ακόμη φορά το εξοπλιστικό «τρένο», τότε οι εξελίξεις θα την προλάβουν και η αντιμετώπισή τους θα είναι πλέον αδύνατη.

newsbomb

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά