Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για τις προαγωγές στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που επεξεργάστηκε το ΓΕΕΘΑ

Σχέδιο νόμου-βόμβα για τις προαγωγές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων επεξεργάστηκε το ΓΕΕΘΑ, με το οποίο «ισοφαρίζει» το όποιο οικονομικό κόστος προκύψει από την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τους στρατιωτικούς!

Το νομοσχέδιο, που... αποκαλύπτει η Real news, φέρνει τα πάνω κάτω στην εξέλιξη υπαξιωματικών και αξιωματικών και αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις με τους πρώτους μάλιστα, να κάνουν λόγο για «ρατσισμό» εναντίον τους. Στόχος μεταξύ άλλων, να μην αποστρατεύεται κανείς πριν από τα 58 έτη της ηλικίας του, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο κύμα παραιτήσεων. Στο ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί με την αγωνία για τα μισθολογικά θέματα και την εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ, έρχεται να προστεθεί και το νομοσχέδιο του ΓΕΕΘΑ, το οποίο ο αρχηγός του Μιχαήλ Κωσταράκος προώθησε στα Γενικά Επιτελεία.

Το σχέδιο νόμου, το οποίο έχει στη διάθεσή της η «R», προβλέπει μεταξύ άλλων:

Εισάγεται για πρώτη φορά η κρίση για αξιωματικούς που θα είναι «διατηρητέοι υπό προαγωγή». Όπως αναφέρει το κείμενο του νομοσχέδιου, «διατηρητέοι υπό προαγωγή κρίνονται οι αξιωματικοί οι οποίοι, κατά την κρίση των αρμόδιων Συμβουλίων Κρίσεων, αποδίδουν σε βαθμό τουλάχιστον "λίαν καλώς" στον κατεχόμενο βαθμό και με βάση τη συνεκτίμηση των προσόντων τους σε όλη τη σταδιοδρομία τους όπως προκύπτει από τον ατομικό τους φάκελο, θεωρούνται κατάλληλοι για την αποτελεσματική ενάσκηση των καθηκόντων του βαθμού τους και προαγωγή στον επόμενο βαθμό», αλλά... δεν προάγονται, αφού δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις να καλύψουν! Αυτό σημαίνει ότι δεν θα παίρνουν και τον μισθό τού επομένου βαθμού. Οι μισθολογικές προαγωγές καταργούνται.

Κύριος στόχος του, οι αξιωματικοί που προέρχονται από ΑΣΣΥ, οι οποίοι, κατά τις προτάσεις του, θα πρέπει να ξεχάσουν όσα ίσχυαν όλα αυτά τα χρόνια περί της σταδιοδρομίας τους.

Διασύνδεση νομοθετημένων οργανικών θέσεων, οι οποίες όμως έχουν να επικαιροποιηθούν από το 1970(!). Με δεδομένο ότι οι αξιωματικοί των ανώτατων στρατιωτικών σχολών κατέχουν τη συντριπτική πλειονότητα αυτών των θέσεων, αφού τους προήγαγαν με τα συνολικά έτη υπηρεσίας τους και με τον μέγιστο χρόνο παραμονής, δεν μένει «χώρος» για όσους προέρχονται από τις τάξεις των υπαξιωματικών.

«Καταδικάζει» σε έλλειψη οράματος όλα τα στελέχη που προέρχονται από υπαξιωματικούς και ταυτόχρονα σε οικονομική υποβάθμιση, αφού οι απολαβές τους συνδέονται άμεσα με τη βαθμολογική τους εξέλιξη.

Αντιθέτως οι ανώτατοι αξιωματικοί «προστατεύονται» με... μαξιλάρι εξασφαλισμένης τετραετούς παραμονής στο στράτευμα.

Το παράδοξο; Μειώνονται οι νομοθετημένες οργανικές θέσεις ανωτάτων κατά 20%, αλλά προβλέπονται κρίσεις και προαγωγές μέχρι και 50% επιπλέον αυτών των θέσεων! Όπως λένε υπαξιωματικοί που έχουν γνώση του σχεδίου νόμου, «με αυτό ο αείμνηστος Πλαστήρας, που προερχόταν από τη Σχολή Υπαξιωματικών -είναι, άραγε, τυχαίο ότι η φωτογραφία του είναι η μόνη που δεν κοσμεί την πολυτελέστατη αίθουσα του ΣΑΓΕ;- θα ήταν καταδικασμένος να αποστρατευτεί λοχαγός!». Αν το σχέδιο νόμου δεν αλλάξει σε βασικά του σημεία, τότε είναι βέβαιο ότι ένα θα εξασφαλίσει: τις μαζικές παραιτήσεις.

(REAL NEWS 28/09/2014 – ΠΑΡΙΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ - p.karvounopoulos@realnews.gr)

http://staratalogia.blogspot.gr/2014/09/blog-post_29.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά