"Γιατί δεν κάνω αγωγή για τα αναδρομικά της απόφασης του ΣτΕ"‏

Αγαπητοί συνάδελφοι στρατιωτικοί,
 
Διάβασα τα κείμενα που ανεβάζετε ολες οι ενωσεις και η ποες για την διεκδίκηση των αναδρομικών και την εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ και θα ήθελα να ζητήσω να εξετάσετε ένα μου αίτημα. Διάβαζα τον τιμοκατάλογο για την αγωγή και παρατήρησα ότι υπάρχουν ειδικές τιμές για τα μέλη των ενώσεων επειδή όπως γράφει ο δικηγόρος, «στήριξαν τη διεκδίκηση ενώπιον του ΣτΕ) και συνεχίζουν να στηρίζουν (και) τις νομικές προσπάθειες συμμόρφωσης της Διοίκησης». Θα ήθελα λοιπόν να παρακαλέσω να γίνει μια ειδική τιμη και να υπάρχει και κάποια έκπτωση σε εμάς που στηρίξαμε τις ενώσεις πριν αυτές καν δημιουργηθούν και έχουμε υπάρξει και άλλες φορές πελάτες του δικηγορικού γραφείου.
 
Για να μη σας κουράζω σας παραθέτω αυτούσιο δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ στις 5 Οκτωμβριου 2006 στην σελίδα 8.
 
<< ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ του Ελληνικού Δημοσίου άρχισαν από χθες να καταθέτουν κατά κύματα στρατιωτικοί όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις οποίες διεκδικούν αναδρομικά την ειδική μηνιαία παροχή των 176 ευρώ που θεσπίστηκε το 2002.
Οι στρατιωτικοί – αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και επαγγελματίες οπλίτες – στρέφονται κατά του υπουργείου Οικονομικών και ήδη πάνω από 2.500 έχουν δώσει γραπτή εντολή στον νομικό σύμβουλο τής (υπό αναστολήν) Ένωσης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων να προχωρήσει στη δικαστική διεκδίκηση.
Η επίδικη παροχή προβλέπεται με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Νόμου 3016/2002 με τις οποίες δόθηκε η δυνατότητα επέκτασης της καταβολής ποσού μέχρι 176 ευρώ τον μήνα στο λοιπό προσωπικό του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που δεν συμμετείχαν σε πρόβλεψη παλαιότερου νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις. Σχετικά εκδόθηκαν πολλές κοινές υπουργικές αποφάσεις για περίπου 70 κατηγορίες υπαλλήλων του δημόσιου τομέα.
Όπως τονίζει ο νομικός σύμβουλος του (υπό αναστολήν) συνδικαλιστικού οργάνου των στρατιωτικών Γιώργος Αντωνακόπουλος, «κακώς δεν χορηγήθηκε το επίδομα αυτό και στα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων» αφού, όπως λέει, έτσι όπως χορηγήθηκε στους άλλους υπαλλήλους έχει «αμιγώς μισθολογικό χαρακτήρα». >>
 
Μπορεί να έχουν περάσει 8 χρόνια από τότε, αλλά όλοι εμείς που δώσαμε κατά καιρούς χρήματα σε δικηγορικά γραφεία για την διεκδίκηση διαφόρων απαιτήσεων δεν το έχουμε ξεχάσει τις υποσχέσεις που λάβαμε και τα αποτελέσματα των αγωγών μας. Τότε ήταν η Ένωσης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και τώρα είναι οι ποες και οι ενώσεις. Τότε νομίζω ήταν πάλι ο Τσουκαράκης και τώρα νομιζω παλι προεδρος σας είναι ο Τσουκαράκης. Αφού είναι όμως και το ίδιο γραφείο ίσως θα μπορούσε να κάνει μια καλύτερη τιμή σε εμάς τους παλιούς πελάτες. Αν χρειαστεί έχουμε και τα χαρτιά από τοτε και από εκείνες τις υποθέσεις.
 
Με όλα τα παραπάνω όπως καταλαβαίνετε και με τη δόση χιουμορ που εχω προσθέσει έχω να πω ότι εγώ δεν πρόκειται να κανω αγωγή και καμία αγωγη από δω και πέρα. Δεν τα ισοπεδώνω όλα αλλά και μόνο αν θυμηθώ το πόσες αγωγές έχουνε γίνει και πόσες έχω κάνει εγώ και το τι πήρα από αυτές, μου φτάνει για να αποφασίσω.
 
Τα στοιχεία και το email μου τα έχετε και αν και δεν το πιστεύω μπορείτε να δημοσιεύετε την επιστολή μου.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. :
1.  Φίλε συνάδελφε, δεν έχουμε κανένα λόγο να μη δημοσιεύσουμε την επιστολή σου εφόσον αυτή διατυπώνει προσωπικές σου απόψεις με κόσμιο τρόπο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι συνεριζόμαστε ή όχι, το περιεχόμενο της.
2.  Η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. δεν έχει «ανεβάσει» κανένα άρθρο και καμία πρόταση από δικηγόρο για αγωγές. Πιθανόν σύντομα να εκδώσουμε ανακοίνωση σαν Ένωση, που θα ενημερώνουμε τα μέλη μας για τις θέσεις μας ως προς την αγωγή.

http://espekm.gr/home/?p=1295
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά