Δικαίωση για την άγαμη μητέρα ΕΠ.ΟΠ. και για την Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ.‏

Στις 26 Αυγούστου 2014, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιοποίησε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε το μέλος της ΕΠ.ΟΠ. Δνεας (ΠΒ) Ν.Α. του Β. (Διαβάστε εδώ το πρόβλημα που υπήρχε) . Η συγκεκριμένη ΕΠ.ΟΠ. είναι μια άγαμη μητέρα και βρισκόταν σε απόγνωση πολλούς μήνες, καθώς αντιμετώπιζε ένα σοβαρότατο πρόβλημα, που η υπηρεσία μέχρι εκείνη τη στιγμή μπορούσε αλλά αρνιόταν να της επιλύσει.
Φαίνεται όμως, πως από τη μία η δημοσιοποίηση του θέματος από την Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. αλλά και η αναδημοσίευση του από δεκάδες ακόμα sites και blogs, έκανε γνωστό το πρόβλημα και στην Αναπληρώτρια Υπουργό Εθνικής Άμυνας κα Φώφη Γεννηματά και σε λιγότερο ένα μήνα μετά, στις 19-9-2014 κατέθεσε προσθήκη – τροπολογία (Προσθήκη – Τροπολογία ΕΠΟΠ 19-9-2014 ) στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Ρυθμίσεις θεμάτων Εφοδιαστικής», που αφορά ακριβώς στις γυναίκες Επαγγελματίες Οπλίτες, οι οποίες δεν έχουν μονιμοποιηθεί και επιστρέφουν από άδεια κύησης – τοκετού.
Η αλήθεια είναι ότι νιώθουμε δικαίωση σαν Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. και ικανοποίηση που επιλύεται το πρόβλημα του μέλους μας αλλά και πολλών ακόμα μη μονιμοποιηθέντων γυναικών ΕΠ.ΟΠ. Παραδεχόμαστε ότι σε κάθε περίπτωση η προσθήκη-τροπολογία είναι ευνοϊκότερη από τα γενικώς περί μεταθέσεων ισχύοντα σχετικά με την τοποθέτηση γυναικών που επιστρέφουν από άδεια κύησης – τοκετού στον τόπο προτίμησής τους αλλά, δεν είναι πλήρη. Έτσι η Π.Ο.Ε.Σ. απέστειλε επιστολή στην κα. Γεννηματά επισημαίνοντας ότι εξακολουθεί να υπάρχει άνιση μεταχείριση των μη μονιμοποιημένων ΕΠ.ΟΠ.
Διαβάστε εδώ την επιστολή που απέστειλε η Π.Ο.Ε.Σ. POES 126-2014
http://espekm.gr/home/?p=1267
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά