Παχύσαρκοι Στρατιωτικοί φεύγουν λόγω κιλών




ImageΈνα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph, επισημαίνει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο βρετανικός στρατός. Είναι η παχυσαρκία.  Οι βρετανοί πάντως άρχισαν να το αντιμετωπίζουν με σκληρά μέτρα που φθάνουν μέχρι την απόλυση.
Από την Nicola Fifield, The Telegraph
Ολοένα και περισσότεροι στρατιώτες απολύονται από το στρατό καθώς ήταν υπέρβαροι, ενώ νέα στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από 10 παχύσαρκοι στρατιώτες πήραν φύλλα πορείας μέσα σε ένα χρόνο.
Στατιστικές που προέρχονται από το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, έχουν αναδείξει ότι τουλάχιστον σε 50 ακραίες περιπτώσεις, από τον Ιανουάριο του 2002 έως και τις 31 Μαρτίου 2013, οι στρατιώτες απολύθηκαν επειδή ήταν παχύσαρκοι.
Εντός του 2011 μόνο, 13 στρατιώτες αποστρατεύτηκαν καθώς κρίθηκε ότι η περίπτωση τους συνέβαλε σε προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, εκατοντάδες στρατεύσιμοι ακόμη, ειδοποιήθηκαν ότι δεν είναι σε ικανοποιητική φυσική κατάσταση, γεγονός που πυροδοτεί φόβους για την επιχειρησιακή ικανότητα του Στρατού σε εμπόλεμες συνθήκες.
Αξιωματούχοι αρνήθηκαν να αποκαλύψουν κατά πόσο κάποιος στρατιώτης αποστρατεύτηκε κατά τους τελευταίους 14 μήνες λόγω παχυσαρκίας, εγείροντας το εύλογο ερώτημα μήπως οι περιπτώσεις είναι ακόμη περισσότερες.
Ο Tam Fry, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του βρετανικού Εθνικού Συμβουλίου Παχυσαρκίας (National Obesity Forum), περιέγραψε τα ευρήματα ως « βαθύτατα ανησυχητικά » και προειδοποίησε ότι πλέον τα βρετανικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα με των ΗΠΑ. Στην Αμερική, σύμφωνα με επίσημη έκθεση που δημοσιεύθηκε το περασμένο έτος σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των στρατιωτών σε ενεργό υπηρεσία είναι υπέρβαροι, με το 19% να είναι παχύσαρκοι.
Κατά τον Fry, “Θα έπρεπε τόσο οι φορολογούμενοι όσο και οι στρατιωτικοί να προβληματιστούν σχετικά με την αποστράτευση βρετανικού προσωπικού λόγω παχυσαρκίας. Οι βρετανικές δυνάμεις έχουν όλες τις ευκαιρίες να διατηρήσουν το προσωπικό τους σε φόρμα -αυτός είναι άλλωστε ο σκοπός των στίβων μάχης- όμως εμφανίζονται το ίδιο αναποτελεσματικές με τις πολιτικές διοικήσεις στην διασφάλιση της καλής φυσικής κατάστασης του γενικού πληθυσμού. Προκαλεί αμηχανία το γεγονός ότι βάση των στατιστικών που πρόσφατα δημοσιεύτηκαν, ο αμερικανικός στρατός αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα. Στην Ουάσιγκτον οι στρατηγοί μεταφράζουν την κρίση αυτή σε κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης.”
Τα τελευταία στοιχεία κυκλοφόρησαν μόλις λίγους μήνες αφότου αποκαλύφθηκε ότι το Βασιλικό Σύνταγμα της Σκωτίας κατακλύζεται από αγύμναστους στρατιώτες. Ένστολοι που υπηρετούν αυτό το περίβλεπτο σύνταγμα έχουν αποτύχει περί τις 630 φορές μέσα σε διάστημα τριών ετών στις δοκιμασίες αντοχής. Οι Royal Highland Fusiliers παρουσίασαν τις χειρότερες επιδόσεις, καθώς στρατιώτες απέτυχαν σε 170 φορές σε δοκιμασίες που αφορούσαν αγώνες ταχύτητας, κάμψεις και κοιλιακούς. Ακολουθούν οι Black Watch στη δεύτερη θέση με τους ενστόλους να αποτυγχάνουν 120 φορές στα δίλεπτα τεστ.
Το βρετανικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισημαίνει ότι έγινε σύσταση σε όσους αποτύχανε στις δοκιμασίες, να αυξήσουν τη σωματική τους εκγύμναση. Μόνο σε ακραίες περιπτώσεις αποτυχίας οι ένστολοι οδηγήθηκαν σε αποστράτευση.
Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας είπε ότι είναι προϋπόθεση της υπηρεσίας πως όλοι οι ένστολοι πρέπει να είναι υγιείς και σε καλύτερη φυσική κατάσταση από το γενικό πληθυσμό.
Δήλωσε : “Συνολικά, τα επίπεδα παχυσαρκίας εντός του στρατού είναι σταθερά χαμηλότερα από ό, τι στους πολίτες. Όλα τα άτομα αξιολογούνται ως προς την ικανότητά τους να αντεπεξέλθουν σε στρατιωτικές δραστηριότητες και όχι βάση του βάρους τους.”
Πρόσθεσε ότι, περισσότερες πληροφορίες, για τους στρατιώτες που απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντα τους για ιατρικούς λόγους, θα δημοσιευθούν τον επόμενο μήνα.
Πηγή: The Telegraph-http://espekm.gr

http://www.politikanet.gr/2014/09/blog-post_1034.html
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά