Το εφάπαξ στρατιωτικών "περνά" στο υπουργείο Εργασίας

Με έγγραφό της που αποκαλύπτει το Onalert.gr η Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του ΥΠΕΘΑ (ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ) “τινάζει στον αέρα” την διαδικασία χορήγησης των εφάπαξ ,τουλάχιστον με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού.

Στην παράγραφο 1 του εγγράφου της ΓΔΟΣΥ , ζητείται να ληφθούν υπόψη οι διευκρινήσεις που παρέχονται με έγγραφο του υπουργείου Εργασίας. Το οποίο σαφώς αναφέρει ότι πρέπει στους αποχωρούντες μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2013 να υπολογιστεί το εφάπαξ με τους νέους μαθηματικούς τύπους και τον συντελεστή βιωσιμότητας. Δηλαδή εφάπαξ με άγνωστο το ποσοστό “χασούρας” για τους ενδιαφερόμενους!

Στην παραγράφο 2 η ΓΔΟΣΥ απαιτεί τα όποια ερωτήματα σχετικά με τους μαθηματικούς τύπους ,να διαβιβάζονται απ΄ ευθείας στο υπουργείο Εργασίας από τους ενδιαφερόμενους φορείς του ΥΠΕΘΑ. Επισημαίνουμε το αυτονόητο: όποιο ερώτημα απαντηθεί θα έχει διαφορετική απάντηση για κάθε ταμείο . Αυτές οι διαφορετικές απαντήσεις θα πρέπει να συνδυαστούν με τις τέσσερις χρονολογικά κατηγορίες δικαιούχων εφάπαξ που θεσπίζουν οι νόμοι 4281/14 και 4242/14 αλλά και η γνωστή απόφαση Φ.80000 του κ.Βρούτση .

Στην παράγραφο 3 η ΓΔΟΣΥ επικαλείται μια διακλαδικότητα αλά καρτ και ζητάει να της αποσταλούν στοιχεία που έχει λάβει ήδη από τα τρία Γενικά Επιτελεία. Γιατί δεν προχωρά στην κωδικοποίηση των στοιχείων που έχει για να προχωρήσει στην σύνταξη “χάρτη”;

Το βασικό θέμα όμως που προκύπτει από το έγγραφο είναι ότι όπως όλα δείχνουν τις εξελίξεις στο θέμα του εφάπαξ των στρατιωτικών τις καθορίζει το υπουργείο Εργασίας και κανένας άλλος.


onalert.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά