Ανάγκη Άμεσης Αποκατάστασης των Μισθών και των Συντάξεων των Στρατιωτικών

Στα πλαίσια παρακολούθησης του θέματος υλοποίησης της απόφασης 2192/2014 της Ολομέλειας του  ΣτΕ  που αφορά τα απόστρατα Στελέχη και Μέλη μας, λάβαμε το παρακάτω ενημερωτικό δελτίο τύπου  από το γραφείο της Βουλευτού Τάνιας Ιακωβίδου, η οποία  κατέθεσε  στη Βουλή σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
 
Η Βουλευτής Β΄ Αθηνών Ν.Δ. Παναγιώτα (Τάνια) Ιακωβίδου κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χαρδούβελη με την οποία επιδιώκει την άμεση αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των στρατιωτικών στο επίπεδο της 31/7/2012, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
 
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής
 
Προς τον Υπουργό Οικονομικών
 
ΘΕΜΑ:   Ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των μισθών και των συντάξεων των στρατιωτικών στο επίπεδο της 31/7/2012
 
Οι στρατιωτικοί, εν ενεργεία και απόστρατοι, αναμένουν ακόμη την εφαρμογή της υπ’ αρ. 2192/2014 αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεών τους στο επίπεδο της 31/7/2012.
 
Και ενώ εξακολουθεί να μελετάται από το Υπουργείο Οικονομικών η αποκατάσταση των μισθών και συντάξεών τους, προετοιμάζεται νέο μισθολόγιο για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.
 
Η ενδεχόμενη εφαρμογή νέου μισθολογίου πριν την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων στο επίπεδο της 31-07-2012 σύμφωνα με την αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ενδέχεται να ακυρώσει εμμέσως την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να επηρεάσει τον υπολογισμό των οφειλόμενων αναδρομικών με αποτέλεσμα νέες δικαστικές διαμάχες και κοινωνική αναταραχή.
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος ζωής και η φορολόγηση των στρατιωτικών είναι τέτοιου επιπέδου, ώστε παλεύουν κυριολεκτικά για την επιβίωσή τους. Συνεπώς υφίσταται επιτακτική ανάγκη για την άμεση αποκατάσταση των μισθών και συντάξεών τους.
 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
 
1) Γιατί καθυστερεί η δικαστικώς επιβληθείσα αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των στρατιωτικών στο επίπεδο της 31/07/2012;
 
2) Μπορεί να διαβεβαιώσει για τη σύντομη αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των στρατιωτικών στο επίπεδο της 31/07/2012 σύμφωνα με την αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας;
 
3) Μπορεί να διαβεβαιώσει για το ότι η ενδεχόμενη εφαρμογή νέου μισθολογίου δεν θα ακυρώσει κατά κανέναν τρόπο και δεν θα επηρεάσει αρνητικά την εφαρμογή της δικαστικής αποφάσεως που επιβάλλει την άμεση αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων των στρατιωτικών;
 
Με τιμή
 
Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
 
Παναγιώτα(Τάνια) Ιακωβίδου
 
 
Από το πολιτικό γραφείο
Ιακωβίδου Παναγιώτας (Τάνιας)
 
Δείτε την κατατεθείσα ερώτηση:
 
                                                                                                                                                                                                    
 
Γραφείο Τύπου
 
ΣΧΟΛΙΑ
Οι πιέσεις  που συνεχώς εξασκούμε προς κάθε κατεύθυνση για τη θετική έκβαση της υλοποίησης της απόφασης 2192/2014 του ΣτΕ που μας αφορά, έχει ως ένα αποτέλεσμα να γίνονται τέτοιες παρεμβάσεις.
Θεωρούμε πως η αναφορά στους εν ενεργεία γίνεται καθόσον οι αποφάσεις υπ' αριθμ. 2192 έως 2196 του 2014 της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι ταυτόσημες.
 
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά