Συνάντηση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεώργιο Σούρλα.

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεώργιο Σούρλα.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Σούρλας συζήτησαν θέματα διαφάνειας, χρηστής διαχείρισης και διασφάλισης της ακεραιότητας.
 
Μετά τη συνάντησή τους, ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Σούρλας προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:
 
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Μέσα από αυτή τη συνάντησή μας επιβεβαιώθηκε πρώτα απ’ όλα η εξαιρετική συνεργασία που είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων τριών χρόνων, όπου ως εκ της θέσεως του και της αποστολής του ο κ. Σούρλας είχε αναγάγει σε θέμα πρώτης γραμμής και προτεραιότητας τη διαφάνεια συνολικά στις ελληνικές ένοπλες Δυνάμεις, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των καυσίμων.
 
Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι χάρη στην εξαιρετική αυτή συνεργασία, με την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και μέσα από μια σειρά τακτικών ελέγχων που διενεργήθηκαν, αλλά το κυριότερο με σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν, αυτό που επιβεβαιώνεται είναι η πλήρης διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση του ευαίσθητου αυτού τομέα.
 
Σε αυτούς πραγματικά δύσκολους καιρούς όπου είναι απαίτηση πάνω απ’ όλα του ελληνικού λαού αλλά και με βάση τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες πρέπει να λειτουργεί ένα Δημόσιο, ένα εθνικό σύστημα, το αμυντικό κομμάτι, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι στην πρώτη γραμμή με έμπρακτα αποτελέσματα εμπεδώνοντας και τη διαφάνεια και τη χρηστή διαχείριση, ανταποκρινόμενοι κατά αυτόν τον τρόπο πέραν της σημαντικής τους αποστολής που είναι η διασφάλιση της ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της χώρας και ως προς το ευαίσθητο αυτό θέμα της εσωτερικής διαχείρισης ζητημάτων υψηλής ευαισθησίας όπως αυτό  του θέματος των καυσίμων.
 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σούρλα για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε αλλά και θα μου επιτρέψει να του αποδώσω τον δημόσιο έπαινο για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει, για τον άψογο τρόπο  με τον οποίο έχει αναλάβει και διεκπεραιώνει τη μεγάλη και σημαντική αυτή αποστολή που του έχει αναθέσει η Ελληνική Κυβέρνηση.
 
Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: Στη συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό και με τα στοιχεία τα οποία κι εγώ προσεκόμισα και ο ίδιος παρουσίασε, επιβεβαιώνεται κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, βάσει αποδεικτικών στοιχείων, ότι αυτή η μεγάλη περιπέτεια ως τώρα, δηλαδή η αμφισβήτησης της ποιότητας των καυσίμων και η νοθεία καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων τελείωσε.
 
Τίθεται τέλος λοιπόν σε ένα εθνικό και οικονομικό έγκλημα γιατί τούτο το έγκλημα είναι εθνικό όταν συντελείται μέσα στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, σε ό,τι τιμιότερο και ενδοξότερο έχει να παρουσιάσει η Πατρίδα μας.
 
Είμαι πολύ ευτυχής διότι ύστερα από ένα μακροχρόνιο αγώνα δέκα ετών επίμονο, έχουμε φτάσει σ’ αυτό εδώ το αποτέλεσμα και δεν θα είχαμε φτάσει εάν δεν υπήρχε η πολιτική βούληση.
 
Η εκπεφρασμένη βούληση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τα θέματα Διαφάνειας που χειρίζομαι, αλλά και εδώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τη βούληση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην προηγούμενη θητεία του να επιτρέψει στο ΣΔΟΕ να κάνει ποιοτικό έλεγχο των καυσίμων σημειώθηκαν πρόοδοι υπέρ της Διαφάνειας.

Το ενδιαφέρον αυτό του κ. υπουργού δεν σταμάτησε στην πρώτη θητεία, συνεχίστηκε και στη δεύτερη. Πιστεύω ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος   έβαλε τη σφραγίδα του, μεγάλη σφραγίδα σε θέματα διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης, διαφάνειας που έχει ανάγκη ο τόπος μας, που έχει κάτσει λίγο στα νερά σήμερα της χρεοκοπίας και της εθνικής ταπείνωσης, έχει ανάγκη από τέτοιες ενέργειες.
 
Είμαι ευτυχής λοιπόν που έχουμε αυτό το αίσιο τέλος. Ήταν λοιπόν πολύ σημαντική η παρέμβαση του τότε και τώρα. Εκεί που θα πάει ο Δημήτρης ο Αβραμόπουλος με το ήθος -και μη θεωρηθούν αυτά τα λόγια κολακευτικά διότι είναι πηγαία- πιστεύω ότι θα δώσει αυτά τα δείγματα της Διαφάνειας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που υπάγονται στην αρμοδιότητά του.
 
Εύχομαι καλή επιτυχία.
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά