Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες της 3ης Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας στο Ριτσιόνε του Ρίμινι

Επιμνημόσυνη Δέηση τελέστηκε την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 στο ελληνικό κοιμητήριο του Ριτσιόνε στο Ρίμινι της Ιταλίας, προς απόδοση φόρου τιμής και μνήμης στους πεσόντες Έλληνες Αξιωματικούς και Οπλίτες της ΙΙΙης   Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας.
 
 
   Η Ε.Α.Α.Σ. συμμετείχε με ευρεία αντιπροσωπεία Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Υπτγο ε.α. Ευάγγελο Δανιά.
 
 
 
    Αντί της συνήθους ιστορικής αναφοράς των επιχειρήσεων στο Ρίμινι, σημειώνεται έκθεση του Στρατηγού «Αλεξάντερ» Διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων με τίτλο ''Οι Σύμμαχοι Στρατοί στην Ιταλία από 3 Σεπ.1943 μέχρι 12 Δεκ.1944'', όπου σημειώνει για την δράση της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας τα εξής:
 
"Στις 20 Σεπ 1944 έπειτα από πάλη χωρίς ελπίδα, εκκαθαρίστηκε το Σαν Φορτουνάτο και κατά την διάρκεια της Ν.20\21 οι Έλληνες υπό την Διοίκηση της 1ης Καναδικής Μεραρχίας, εισήλθαν στο ΡΙΜΙΝΙ. Ήμουν ευτυχής ,γιατί η επιτυχία αυτή είχε τόσο έγκαιρα λαμπρύνει τα πεπρωμένα της Ηρωικής αυτής χώρας, που ήταν η ΜΟΝΗ μαχόμενη σύμμαχος στο πλευρό μας, σε στιγμές ζοφερές και γιατί μία νέα νίκη στην Ιταλία είχε προστεθεί στη δόξα που αποκτήθηκε στα βουνά της Αλβανίας".
 
 
   Η ομιλία για την εκδήλωση εκφωνήθηκε από τον Δκτή της 3ης Μ/Κ Ταξιαρχίας (ΡΙΜΙΝΙ) , Ταξχο (ΠΖ) Ιωάννη Μακρή.   Δείτε εδώ
 
 eaas.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά