Το σχέδιο νόμου για τις προαγωγές μπορεί να οδηγήσει σε απολύσεις; Τι θα κάνει ο ΥΕΘΑ;

Το σχέδιο νόμου του ΓΕΕΘΑ για την ιεραρχία και τις περικοπές έχει προκαλέσει αντιδράσεις και προβληματισμό στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Κυρίως γιατί χωρίζει το στράτευμα στα δύο παρέχοντας “προστασία” στους ανωτάτους την ίδια στιγμή που αφήνει “απροστάτευτους” όλους τους άλλους ακόμη και από το θεωρητικό (:) ενδεχόμενο απολύσεων. Πως προκύπτει αυτό;

Όπως επισημαίνουν όσοι διάβασαν το σχέδιο νόμου η διασύνδεση της εξέλιξης των στελεχών με τις νομοθετημένες οργανικές θέσεις (ΝΟΘ) υπερτονίζεται στο σχέδιο νόμου κι αυτό ίσως να μην είναι τυχαίο. Όσα στελέχη βρεθούν εκτός των ΝΟΘ θεωρητικά θα μπορούσαν να οδηγηθούν στην έξοδο από το στράτευμα και όχι απαραίτητα με την δική τους θέληση!

Δεν είναι πια ακραίο σενάριο. Μόλις πριν από μερικές μέρες ο κάκης Μπαλτάκος εδώ στο Onalert αποκάλυπτε πως οι δανειστές αντιμετωπίζουν τις ΕΔ. “Έχετε μεγάλο στρατό πρέπει να τον περιορίσετε” ήταν η διαρκής επισήμανσή τους, αποκάλυψε.

Έτσι κι αλλιώς πάντως αν ο Αβραμόπουλος δώσει πράσινο φως για να περάσει το νομοσχέδιο Κωσταράκου είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει μαζικότατο κύμα φυγής στελεχών που δεν είναι πλέον διατεθειμένα να ρισκάρουν.

onalert.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά