Θα καταβάλουν χρήματα οι Ενωσεις αν θέλουν χώρο στα στρατόπεδα

 




Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ. κ. Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας με θέμα «Παραχωρήσεις Στρατιωτικών Χώρων και Συμβάσεις Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: 

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (αρ. 30Γ του ν.1264/1982, Α΄79), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Στρατιωτικών παραχωρείται χώρος εντός Στρατοπέδου, μετά από αίτησή τους, με απόφαση του Ανώτερου Στρατιωτικού Διοικητή της Περιφερειακής Ενότητας όπου εδρεύουν, εφόσον υφίσταται διαθέσιμος. Η ως άνω παραχώρηση μπορεί να γίνει, λαμβανομένου υπόψη ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν ορίζει κάτι πιο συγκεκριμένο, με ή χωρίς αντάλλαγμα και ο όρος αυτός εναπόκειται να αποτυπωθεί στη σχετική απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΘΑ, κατά τα προβλεπόμενα στη διάταξη του άρθρου 84 του ν.3883/2010 (Α΄167). 

Στο πλαίσιο αυτό με την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΘΑ, καθορίστηκε η καταβολή ποσού, ανάλογα με το είδος του παραχωρούμενου χώρου εντός Στρατοπέδου σε Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Στρατιωτικών. Το ποσό αυτό, δεν αποτελεί μίσθωμα και αφορά ιδίως στην κάλυψη των λειτουργικών εξόδων από τη χρήση των παραχωρημένων χώρων, προκειμένου να μην επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός της Στρατιωτικής Υπηρεσίας.

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά